Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Västerbottencheesecake

Vi är väldigt vana vid att äta cheesecakes som är söta. Det finns otaliga varianter och recept på dessa, och tur är kanske det, för cheesecakes är verkligen en av mina favoriter. En sak som vi dock inte överflödas av är salta cheesecakes, det vill säga sådana som passar bra på ett buffébord på kräftskivan, studenten eller kalaset. Därför ska ni få precis ett sådant recept nu. Jag bakade denna cheesecake med västerbottenost till vår kräftskiva för några veckor sedan. Vilken succé! Annorlunda än den vanliga västerbottenostpajen, superkrämig och god. Jag länsade också mammas tomatland för att få tomater i alla möjliga färger och former till toppingen. Man äter ju med ögat först!
 
 
Västerbottencheesecake
200 g digestivekex
100 g smör
300 g philadelphiaost
150 g västerbottenost
2 ägg
Salt/peppar
 
25 (ca) cocktailtomater
50 ml olivolja
10 ml vinäger
1 vitlöksklyfta
10 basilkablad
Salt/peppar
 
1.
Sätt ugnen på 180 grader.
 
2.
Mixa digestiven fint. Smält smöret och blanda med digestivekrosset till en deg. Tryck ut i en smörad springform. Sätt i frysen medan du gör fyllningen.
 
3.
Vispa ihop philadelphiaost, riven västerbottenost, ägg och salt/peppar tills det blir en väldigt len smet. Häll i pajskalet. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna helt.
 
4.
Skölj tomaterna. Dela dem på hälften. Låt några vara hela. Mixa alla ingredienser till dressingen och dressa tomaterna. Toppa cheesecaken med tomaterna innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0