Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Krämig boveterisotto med avokado

Bovete, bovete, bovete. En favorit i mitt lilla hem. Grynen går att använda på så många olika sätt - råa, kokta, i söta rätter likväl som i salta. Och trots namnet är bovete inte alls släkt med vete, istället är det besläktat med rabarber. Japp, det är sant! Och så är det glutenfritt, så det är ett jättebra alternativ till alla som har känsliga magar. Även för oss som inte är glutenallergiker, bovete innehåller nämligen massa mineraler samt alla åtta essentiella aminosyror, och dessutom är det mycket mer lättsmält än vete. Alla tummar upp som finns i världen för bovete med andra ord!
 
Här kommer ett recept på en supersnabb, krämig boveterisotto. Vegetarisk och tillfredsställande. Och bra för dig.
 
 
Krämig boveterisotto med avokado
(1 port)
1 dl okokt bovete
2 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
½ msk olivolja
1 ½ msk philadelphia
½ msk jordnötssmör
15 gram fetaost
½ msk hackad gräslök
½ avokado
Parmesanost
Salt/peppar/olivolja
 
1.
Skölj av bovetet i kallt vatten i en sil. Häll sedan i en kastrull tillsammans med vatten, grönsaksbuljongtärning, olivolja och lite salt. Låt koka på medelvärme tills vattnet kokat bort. Rör om lite då och då. Det tar cirka 10 minuter.
 
2.
Blanda philadelphia, jordnötssmör, smulad fetaost och hackad gräslök till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
 
3.
När bovetet kokat klart, rör ner krämen. Häll upp i en djup tallrik och toppa med skivad avokado och riven parmesanost. Salta, peppra och ringla över lite olivolja (eller chiliolja om du har).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0