Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Tapenade!

Att svarta oliver, persilja, vitlök, citron och ansjovis kan bli så gott när man mixar det tillsammns, kunde jag knappt tänka mig. Hemmagjord tapenade är superenkel att svänga ihop och passa utmärkt på crostini eller som tillbehör till fisken eller köttet. När ni gör den själv kan ni dessutom välja själv vilka kryddor och smaker som ska ta överhand och därmed bäst passa till er valda rätt för kvällen. Så här gjorde jag.
 
 
Tapenade
(Cirka 2 dl)
250-300 gram svarta, urkärnade, oliver
1 näve persilja
½ vitlöksklyfta
½ citron, skalet
5 ansjovisfiléer
Några droppar Tabasco
Salt&Peppar
Pistagenötter
 
1.
Grovhacka persiljan. Finhacka vitlöken. Riv citronskalet. Hacka ner ansjovisen. Mixa allting tillsammans med oliverna med en stavmixer. Smaksätt med Tabasco och salt&peppar. Toppa med pistagenötter vid servering - det ger extra crunch och sälta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0