Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Äppelpaj till frukost

Det sägs ju att vi äter lika mycket med ögonen som med munnen. Tänk er att ni skulle äta en hel måltid med ögonbindel, hur läskigt skulle inte det vara? Att inte veta vad man stoppar i munnen - jag skulle ha ångest inför varje tugga. Nej, jag vill först kunna skapa mig en bild av hur måltiden smakar, för att sedan ta hela upplevelsen till en ny dimension. Det är ju därför själva uppläggningen och utseendet av en maträtt är så viktig, även när du äter för dig själv hemma i lägenheten. Spendera lite extra tid på att piffa till tallriken, så ska ni se att allt ni lagar smakar ännu lite bättre!
 
Anledningen till att jag kom in på detta spår idag är för att jag imorse lagade till en supergod frukost, som var helt fruktansvärt ful. Jag är ju ute på ett självuppmant uppdrag där jag försöker göra desserter så pass nyttiga att de går att äta till frukost. Idag var det äppelpajens tur. Den blev helt suveränt god, men som ni ser nedan, så ser den inte jätteinspirerande ut. 
 
 
Ibland är det ju så att maträtten verkligen inte är vacker, och kanske till och med utom räddning. Men då kan man arbeta med sakerna runtomkring. Piffa till tillbehören. Servera på en fin tallrik eller skärbräda. Sätt en rykande varm kanna kaffe bredvid, så lovar jag att helhetsupplevelsen blir bra till slut.
 
Den här äppelpajen är helt gluten-, socker- och smörfri. En stor skillnad mot vanliga äppelpajer med andra ord, och därmed tycker jag den är berättigad att kvalificera in som frukost. Super, eller hur?
 
 
Äppelpaj till frukost
(1 port)
2 msk havregryn
2 msk mandelmjöl
½ tsk bakpulver
4 kardemummakärnor, stötta
1 tsk kanel
2 msk ricotta
½ mosad mogen banan
½ rivet äpple
1 msk jordnötssmör
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
 
2.
Blanda först alla torra ingredienser och tillsätt sedan ricotta och mosad banan.
 
3.
Dela degen/smeten i två delar. Ta en del och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på det rivna äpplet och jordnötssmöret. Toppa med den andra delen deg/smet så att äpplet täcks. 
 
4.
Baka i ugnen i cirka 10-15 minuter.
 
5.
Servera med en liten fruktsallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0