Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Amerikanska pannkakor med kardemumma och kanel

Helgfrukostar. Finns det något bättre? När man kan bortgå från rutinen och lägga ner tid både på att laga och äta frukost? När man kan sitta under täcket med en rykande kopp kaffe eller te och se på Nyhetsmorgon tills det inte längre är morgon. Jag älskar det. Igår laddade jag inför ett gympass med glutenfria amerikanska pannkakor med smak av kardemumma och kanel. Jag toppade dem med turkisk yoghurt som jag blandade ut med kokosflingor. Och så banan, mullbär (älska, älska, älska) och honung! Smarrigt värre!
 
 
Amerikanska pannkakor med kardemumma och kanel
(6 st)
1 ½ dl bovetemjöl
1 tsk fiberhusk
½ tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 krm kardemumma
1 nypa salt
1 ½ valfri mjölk
1 ägg
 
Kokosolja till stekning
 
Turkisk yoghurt
Kokosflingor
Banan
Mullbär
Honung
 
1.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk och ägg. Rör om. Låt stå och dra i 5 minuter.
 
2.
Hetta upp kokosolja i en väldigt varm stekpanna. Sänk värmen. Skeda i smet, cirka ½ dl per pannkaka. Grädda tills det börjar bubbla på ovansidan - då är det dags att vända pannkakan.
 
3.
Blanda turkisk yoghurt med kokosflingor. Toppa varje pannkaka med yoghurt, skivad banan och mullbär. Avsluta med att ringla lite honung över tallriken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0