Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria hamburgerbröd

Jag blev så himla sugen på hamburgare häromdagen då jag såg en av mina BFFs (hej Jo!) lägga ut en bild på hennes smarriga burgare på Instagram. Det var extremt länge sedan jag åt en riktig hamburgare, mest för att femtio procent av rätten besår av bröd som jag inte längre äter. Så nu har jag tagit saken i egna händer och gjort glutenfria hamburgerbröd - det är inte alls svårt så länge du har fiberhusk hemma! Fiberhusk är glutenallergikernas (och vi som inte är allergiska men ändå inte äter gluten) bästa vän för den kan göra om nästan vilken flytande massa som helst till fast form. Precis som chiafrön som också suger åt sig vätska.
 
Det är klart att glutenfria hamburgerbröd och vanliga bröd, eller briochebröd, är helt olika saker. Men det bästa med den glutenfria varianten, förrutom att de är väldigt goda, är att de inte behöver jäsa och därför kan du slänga ihop de här bröden på 5 minuter + 20 minuter i ugnen. Det kan inget vanligt hamburgerbröd slå!
 
 
Glutenfria hamburgerbröd
(6 stycken)
2 dl havremjöl (ca 110 g glutenfria havregryn malda till mjöl)
2 dl bovetemjöl
4 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
500 g turkisk yoghurt
Valfria torkade kryddor (jag hade oregano och timjan)
1 msk sesamfrön
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
 
2.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om. Blanda ner den turkiska yoghurten och rör ihop allt till en kletig massa.
 
3.
Forma till 6 lika stora bullar och lätt på enp plåt klädd med bakplåtspapper. Strö sesamfrön på bullarna.
 
4.
Grädda i 15-20 minuter, eller tills de fått en fin brun färg. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0