Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Nyttigt snacks: ugnsrostade kikärtor med parmesan och timjan

Här kommer ett snabbt tips på ett nyttigt snacks, som du kan skämma bort dig med när du är trött på chips och popcorn. Eller när du bara vill vara lite nyttigare. Ugnsrostade kikärtor är gott. Jag lovar. Det är inget sådant där snacks som ska vara nyttigt, men egentligen är jätteäckligt. Det är gott på riktigt. Och dessutom behöver du inte bara äta dessa kikärtor framför favoritfilmen på fredagskvällen - de går minst lika bra att slänga i salladen för att piffa till den lite extra. Ett hett tips är att byta ut timjan mot rosmarin, det är nästan ännu godare - men denna gången var timjan det jag hade hemma.
 
 
Ungrostade kikärtor med parmesan och timjan
1 burk kikärtor
1-2 msk olivolja
4-5 kvistar färsk timjan
2 msk riven parmesan
Salt
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader
 
2.
Häll kikärtorna i ett durkslag och skölj dem väl under rinnande vatten. Skala dem. Ja, du läste rätt. SKikärtor har ett litet hölje, och slutresultatet blir bättre om du tar bort detta.
 
3.
Sprid ut dem på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Rosta dem i cirka 40 minuter, tills de blivit lagom knapriga.
 
4.
Ta ut dem och blanda dem med olivolja, timjan, parmesan och salt medan de fortfarande är varma.
 
5.
Häll upp i skål och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0