Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Rostad blomkålssallad med dadlar och granatäppeldressing, serverad med friterade zucchiniblommor

Har ni någonsin ätit fyllda, friterade zucchiniblommor? Inte? Då tycker jag att ni släpper allt ni har och direkt åker till närmsta affär eller saluhall och köper med er några stycken hem. Ni kan helt enkelt inte låta ytterligare en dag passera innan ni testar denna fantastiska delikatess. De tar inte lång tid att fixa till. Och de är varken dyra eller särskilt komplicerade att göra. Däremot ser de komplicerade ut, vilket gör att de är perfekta att imponera gästerna med. Här i Italien äter man de oftast som en antipasti, det vill säga som en aptitretare, men eftersom jag tycker om att göra saker på mitt sätt så valde jag att servera dem med en rostad blomkålssallad idag. Det blev så himla gott! Egentligen förtjänar den där blomkålssalladen ett inlägg för sig själv - men denna gång får det dela rampljuset med zucchiniblommorna.
 
 
Blomkålssalladen kan ni även servera som tillbehör till exempelvis en lätthalstrad lax, för att få en mer fullständig måltid. Fast äh, det där med fullständig är väl egenligen upp till var och en. Jag åt som sagt min blomkålssallad med mina zucchiniblommor och blev perfekt mätt utan att lägga till något protein. Om ni inte fyller blommorna med ricotta utan bara geggar ino´dem i frityrsmet innan de friteras i olja så är den här rätten till och med helt vegansk! Ni bestämmer själva, helt enkelt. Så här gör ni i alla fall!
 
 
Rostad blomkålssallad med dadlar och granatäppeldressing, serverad med friterade zucchiniblommor
(2 port)
1 litet blomkålshuvud
3-4 rosmarinskvistar
1-2 msk olivolja
3-4 medjoldadlar
1 liten näve cashewnötter
Ev. 1 liten näve torkade edamameböner
Ev. rostade sesamfrön
 
½ dl granatäppelsaft (från ett färskt granatäpple)
¼ dl olivolja
2 tsk soja
Salt&peppar
 
6-8 zucchiniblommor
50 g ricotta
Salt&peppar
 
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ - 2 dl kallt vatten
½ tsk salt
1-2 dl rapsolja
 
1.
Sätt ugnen på 225 grader. Rensa bort eventuella stjälkar från blomkålshuvudet. Dela det i små buketter. Lägg på en plåt tillsammans med rosmarinen. Ringla över olivolja. Salt och peppar. Rosta i ugn i cirka 20 minuter.
 
2.
Blanda granatäppelsaft, olivolja, solja, salt och peppar till en dressing. Låt stå.
 
3.
Blanda ricotta med salt och peppar. Ta försiktigt port pistillen från blomman. Fyll försiktigt blomman med ricottafyllningen och skruva sedan bladen om varandra för att stänga in fyllningen. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Blanda mjöl med salt och sedan vatten. Vispa till en slät smet, det kanske krävs mer eller mindre vatten. Doppa blommorna försiktigt i frityrsmeten och fritera dem sedan i oljan. Vänd dem om när de blivit gyllene på ena sidan.
 
4.
Grovhacka dadlar och cashewnötter. 
 
5.
Lägg blomkålen på en tallrik, toppa med dadlar, cashewnötter (samt rostade edamameböner och sesamfrön). Ringla över dressingen. Strö över den ugnsbakade rosmarinen och toppa till sist med zucchiniblommorna.

Kommentarer
Postat av: Emma -Merakibeauty.se

åh så gott det ser ut :)

Svar: Det var det! ;) Och superlätt att göra!
Louise Laurenius

2016-01-31 @ 23:59:45
URL: http://merakibeauty.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0