Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfritt sesamflarn med parmesan, toppat med avokadoblomma och annat smarrigt

Maria, en av mina vänner här i Milano är riktigt tjenis tjenis med sin frukthandlare, och sedan en lång tid tillbaka har jag hört henne berätta om de fantastiska mangos och avokados som hon köper av honom. De är skördade i precis rätt tidpunkt och är sådär perfekt mogna som de måste vara för att vara goda (vi har väl alla råkat ut för omogna mangos och avokados och i ren frustration kastat dem i soptunnan för att de inte smakat någonting överhuvudtaget...). Föreställ er då min lycka när jag mötte upp Maria för att jobba tillsammans i fredags, och hon hade med sig en påse med en mango och avokado till mig. Jag tror det är en av de bästa presenterna jag någonsin fått! Mangon var helt magisk - den tog mig direkt tillbaka till Vietnam där jag slurpade otroliga mangodrinkar varje dag vid poolen. De mangosarna (hur böjer man ordet mango egentligen?) var de gulaste, sötaste och mest smakfulla jag någonsin ätit - och mangon jag fick av Maria var precis likadan! Heja!
 
Avokadon ska vi inte prata om - den var minst lika bra. Och därför kände jag att det var fel att mosa den till guacamole, som annars är ett populärt alternativ hemma hos mig. Nej, jag ville ära denna gröna gåva, så jag bestämde mig för att göra en avokadoblomma. Blev den inte fin? Och den passade så himla bra på mitt krispiga, glutenfria sesamflarn med parmesan som jag precis hade gräddat klart i ugnen. Om ni också vill göra sesamflarn, så hittar ni receptet här. Superenkelt - och ett bra underlag till precis den topping du tycker är god! Välj själv vad du tycker passar!
 
 
Glutenfritt sesamflarn med parmesan, toppat med avokadoblomma och annat smarrigt
(1 flarn)
20 g smör
1 dl sesamfrön
½ dl kikärtsmjöl (eller annat glutenfritt alternativ)
1 tsk fiberhusk
En nypa salt
½ ägg
1-2 msk riven parmesan
 
Toppingförslag
½ avokado 
Ruccola
Purjolöksgroddar
Rosépeppar
Fetaost
Pistagenötter
 
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
 
2.
Blanda tärnat smör med sesamfrön, kikärtsmölj, fiberhusk och salt till en grynig massa. Tillsätt det halva ägget och knåda ihop till en deg. Lägg i kylen i cirka 10 minuter. 
 
3.
Tryck ut degen med fingrarna på ett bakplåtspapper (det är lättare om du lägger ett bakplåtspapper även ovanpå smeten så klibbar den inte fast på händerna). Riv parmesan över flarnet. Grädda i cirka 15 minuter - ta ut när parmesanen smält och kanterna på flarnet blivit gyllene.
 
4.
Toppa med sådant du tycker om - oändliga möjligheter!
 
Buon appetito!

Kommentarer
Postat av: Anita S

Ser intressant och gott ut :) För lite mer än 2 år sedan fick jag ett tips om en blogg och böcker som tog upp ämnet gluten. Detta tips har idag gjort att mitt liv tagit en ny vändning från ständig värk och trötthet och jag har även fått en del förståelse för de sjukdomar vi har i min släkt. Mvh Anita. Här är tipset jag fick:
http:/gluten-celiaki.blogspot.com

2016-03-07 @ 12:34:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0