Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Sötpotatistoast med 1) rödbetshummus 2) avokado och 3) spenat och ägg

Jag har gjort sötpotatistoast förut - det receptet hittar ni här. Egentligen är det här receptet inte alls annorlunda, jag har bara bytt ut toppingen lite. Jag älskar verkligen sötpotatis, och det här är ett ypperligt sätt att tillaga dem på. Som namnet anger är det faktiskt möjligt att rosta sötpotatisen i en brödrost - men jag valde at tillaga mina i ugnen, det går precis lika bra.
 
 
Sötpotatistoast med 1) rödbetshummus 2) avokado och 3) spenat och ägg
1 sötpotatis
1 tsk olivolja
Salt/peppar/paprikapulver/kanel
 
2 dl kikärtor
1 kokt rödbeta
1 tsk soja
2 tsk olivolja
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
Några droppar lime
Salt/peppar
 
Fetaost
Pistagenötter
Honung
Avokado
Spenat
Muskotnöt
Ägg
 
1.
Sätt ugnen på 220 grader. Dela sötpotatisen på längden i cirka 1 cm tjocka skivor. Lägg på blåt och gnid in med olja, salt, peppar, paprikapulver och kanel. Grädda i ugnen cirka 20-25 minuter.
 
2.
Mixa alla ingredienser till rödbetshummusen.
 
3.
Skiva avokadon. Sautera spenaten med lite muskotnöt. Stek ägget.
 
4.
Toppa sötpotatisskivorna med 1) hummus, fetaost, pistagenötter och honung, 2) avokado, paprikapulver, salt och peppar och 3) spenat och ägg.
 
Buon appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0