Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria bananpannkakor med bovete + massa topping

Som de flesta av er säkert vet, så älskar jag frukost. Därför är det så bra att det numera inte bara finns ett ord för frukost-till-lunch (brunch) utan också ett för frukost-till-middag (brinner). Så igår kväll åt jag brinner efter att ha sett några bananpannkakor dyka upp på min feed på Instagram, vilket ledde till ett otroligt sug på just detta. Det bästa med att vara vuxen, är att kunna ta sådana här beslut utan att någon kan lägga sig. Vill jag äta frukost klockan 20 på kvällen, då är det just det jag äter.
 
Normalt sätt, när jag gör bananpannkakor, så blandar jag helt enkelt bara en banan med två ägg och lite salt. Men denna gång la jag till lite bovetemjöl, vilket resulterade i en lite stabbigare (fast på ett bra sätt) pannkaka som mättade gott. Rekommenderas!
 
 
             
 
 
Glutenfria bananpannkakor med bovete + massa topping
(1 stor portion)
1 mogen banan
2 ägg
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
½ dl bovetemjöl
Kokosolja till stekning
 
Topping
Smörstekta aprikoser m. kokossocker
Ricotta blandat med chiasylt
Röda vinbär
Mynta
Nötter & frön
 
1.
Mosa banan och blanda med ägg, salt och vaniljpulver. Vänd ner bovetemjölet och rör om till en smet.
 
2.
Värm kokosolja i en stekpanna och stekpannkakorna över låg/medel värme.
 
3.
Värm upp smör i samma panna. Skiva en aprikos och stek mjuk med lite kokossocker.
 
4.
Servera pannkakorna med aprikoserna, ricotta-sylten, bär, nötter och mynta.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Gluten-free Banana Pancakes with buckwheat flour + Toppings
(1 large serving)
1 ripe banan
2 eggs
1 pinch salt
1 pinch of vanilla powder
½ dl buckwheat flour
Coconut oil for frying
 
Topping
Butter fried apricots with coconut sugar
Ricotta mixed with chia jam
Red Currants
Mint
Nuts & Seeds
 
1.
Mash the banana and mix with the eggs, salt and vanilla powder. Fold in the buckwheat flour and mix into a batter.
 
2.
Heat coconut oil in a frying pan and fry your pancakes over low to medium heat.
 
3.
Heat butter in the same pan. Slice an apricot and fry soft with a some coconut sugar.
 
4.
Serve the pancakes with the apricots, ricotta-jam, berries, nuts and mint.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0