Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Fänkåls- och apelsinsallad med stekt kalkonbröst

Det behövs verkligen inte mycket för att göra god, näringsrik mat. Idag tog jag mig ann utmaningen att göra något smarrigt till lunch på bara fem ingredienser (men då utesluter jag kryddor och olivolja, som jag anser vara väsentliga i varje kök). Och det gick hur bra som helst. Det handlar bara om att välja rätt ingredienser, och göra något vettigt av dem. Billigt var det också - det färska kalkonbröstet köpte jag på erbjudande för bara drygt 1 Euro! Hallå eller, slå det om du kan.
 
Dessutom tog det mig inte mer än 10 minuter att fixa lunchen, det är också ett plus när solen skiner där ute och du hellre spenderar lunchpausen i solen, än i köket. 
 
 
Fänkåls- och apelsinsallad med stekt kalkonbröst
(1 portion)
1 medelstor fänkål
1 msk kapris
1 apelsin
10 cashewnötter
1 kalkonbröst à 125 g
1 msk olivolja
Salt & peppar
 
1.
Skiva fänkålen så tunt du kan, möjligen med en mandolin. Spara fänkålsdillen till senare. Lägg i en bunke och massera in med lite olivolja, salt och peppar. Häll ner kaprisen.
 
2.
Skala apelsinen med en kniv, så att du får bort allt det vita. Skiva halva apelsinen i så tunna skivor du kan och lägg ner i fänkålssalladen. Spara den andra halvan till senare.
 
3.
Rosta cashewnötterna i en torr panna till gyllene. Ta ur pannan.
 
4.
Värm upp lite olivolja i samma panna. Krydda kalkonbröstet med salt och peppar. Stek på båda sidor i olivolja, tills det fått fin stekyta. Pressa sedan ner juicen från apelsinen och låt koka in (eventuellt med lite vatten) i kalkonen.
 
5.
Lägg upp salladen på en tallrik. Toppa med uppskivad kalkon och cashewnötter. Toppa med fänkålsdillen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0