Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Ananas med ingefärsyoghurt och rostade nötter & frön

Det är så himla varmt i Milano nu. Redan. Jag fasar för hur det bli om två månader, då det redan är drygt 30 grader nu i maj. Vill inte klaga, men det är fasen inte kul att gå runt som en vandrande svettpöl. Älskar värmen i Italien, men den upplevs bäst vid havet...
 
Nåväl. I-landsproblem. Över till något trevligare: när det är varmt, vill man äta kalla, fräscha saker. Och därför ska ni här få ett supertips på en superfrukost, vilken egentligen passar precis lika bra som en god dessert så här på sommaren. Skiva ananas och ringla över yoghurt som du smaksatt med ingefära och honung. Så himla upplyftande! Den sträva, intensiva och starka smaken från ingefäran blir så himla god tillsammans med len yoghurt och söt honung - och det passar perfekt till kall, frisk ananas! Alltså, mumma! En iskaffe på det, och sommarfrukosten är ett faktum.
 
Jag råkade visst klä mig exakt som min ananas igår... greak minds think alike!
 
Ananas med ingefärsyoghurt och rostade nötter & frön
(2 portioner)
1 ananas
1-2 tsk juice från pressad ingefära
2 dl naturell fet yoghurt (alt. grekisk)
1-2 tsk flytande honung
Valfria nötter och frön
 
1.
Skär bort skal, blad och rot från ananasen och dela den i skivor. Lägg på två tallrikar.
 
2.
Riv en bit ingefära och pressa ut juicen genom en sil. Blanda juicen med yoghurt och honung.
 
3.
Ringla yoghurten över ananasen och avsluta med valfria rostade nötter och frön (i mitt fall cashewnötter, helt bovete, kokoschips och chiafrön).
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Pineapple with ginger yoghurt and roasted nuts and seeds
(2 servings)
1 pineapple
1-2 teaspoons juice from grated ginger
2 dl natural full fat yogurt (or. Greek yoghurt)
1-2 teaspoons of honey
Nuts and seeds of your choice  
 
1.
Cut away the peel, leaves and roots from the pineapple and cut it into slices. Add onto two plates.
 
2.
Grate a piece of ginger and squeeze out the juice through a sieve. Mix the juice with yogurt and honey.
 
3.
Drizzle the yogurt over the pineapple and finish with roasted nuts and seeds (in my case: cashew nuts, whole buckwheat groats, coconut chips and chia seeds).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0