Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Krämig sötpotatisglass med tahiniströssel

Ni som har följt bloggen ett tag, vet att jag redan i somras kom på idén att göra sötpotatisglass av fryst, bakad sötpotatis. Episk idé om jag får säga det själv. Av den glassen gjorde jag dessutom glutenfria ice cream sandwishes vilka ni hittar receptet på här. Nu har jag dock förfinat mitt gamla recept på sötpotatisglass - istället för att använda fryst bakad sötpotatis, mixar jag en fryst banan med sötpotatispuré och jordnötssmör. Resultatet blir en av de krämigaste glassarna du kan tänka dig. Winning!
 
Jag gjorde även ett snabbt strössel - för även om det är frukostglass, så ska man få ha strössel på toppen om man vill det. Karamellströssel rimmade dock inte så bra med sötpotatisglass, så jag gjorde en annan version på havregryn, bovetekärnor och tahini. Gnugga ihop ingredienserna till en grynig massa och du är hemma.
 
Lova mig att gå utanför boxen och testa detta - du kommer inte att ångra dig.
 
 
Krämig sötpotatisglass med tahiniströssel
(1 portion)
1 fryst banan
1 dl sötpotatispuré
1 msk jordnötssmör
2 tsk chiafrön
½ tsk kanel
 
½ dl (glutenfria) havregryn
2 msk bovetekärnor
1-2 tsk tahini
1 nypa var av kanel/kardemumma/salt
Evt. lite honung
 
Valnötter och kanderad apelsin till topping
 
1.
Mixa alla ingredienser till glassen till en krämig smet. Häll upp i skål.
 
2.
Gnugga ihop alla ingredienser till strösslet till en grynig massa. Häll på glassen.
 
3.
Toppa eventuellt med lite valnötter och kanderad apelsin.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Creamy sweet potato nice cream with tahini streusel
(1 serving)
1 frozen banana
1 dl sweet potato purée
1 tablespoon peanutbutter
2 teaspoons chia seeds
½ teaspoon cinnamon
 
½ dl (gluten free) oats
2 tablespoons buckwheat groats 
1-2 teaspoons tahini
1 pinch each of cinnamon(cardamom/salt
Optional: a drizzel of honey 
 
Walnuts and candid orange for the topping
 
1.
Mix all ingredients to form a creamy nice cream. Add to a bowl.
 
2.
Rub togheter alla ingredients for the steusel. Add on top of the nice cream.
 
3.
Top the nice cream with some walnuts and candid orange if you want to.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0