Peanutbutter Cups!
Tänk att något så enkelt kan bli så gott. Två ingredienser som passar perfekt tillsammans för att skapa precis den lilla munsbit du behöver för att få en regning måndag att bli bättre. Jag pratar om choklad och jordnötssmör. En match made in heaven. Ni som har smakat på det amerikanska godiset Reese's Peanutbutter Cups vet precis vad jag talar om - och det bästa av allt är att du kan göra dem superenkelt själv.
Hemmagjorda Peanutbutter Cups
(8-10 stycken)
100 g mörk choklad
2-3 msk jordnötssmör
Eventuellt lite flingsalt
1.
Smält chokladen över vattenbad.
2.
Lägg lite choklad i botten av en silikonform, du kan t.ex. använda en isbitsform. Lägg in i frysen 5 minuter för att stelna.
3.
Lägg på jordnötssmör på chokladen och toppa sedan med resterande choklad och sist flingsalt (om du vill). Sätt tillbaka i frysen och låt stelna. Tada, klart!
*** ENGLISH RECIPE ***
Homemade peanutbutter cups
(8-10 cups)
100 g dark chocolate
2-3 tablespoons of peanutbutter
Some sea salt
1.
Melt the chocolate over a bain-marie.
2.
Divide half of the chocolate in a silikon form - you can also use an ice cube form. Put in the freezer 5 minutues to solidify.
3.
Divide the peanutbutter ontop of the solidified chocolate, then top with the remaining melted chocolate and finish off with some sea salt. Put in the freezer to solidify. Done!
Kommentarer
Trackback