Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

#Avocadotoast #Avotoast #AvocadoOnToast

När avokado är livet, krävs det inte mycket mer än just en avokado som topping på din valda macka. Det är väl också därför Instagram och andra sociala medier svämmar över med bilder på #avocadotoast
 
Enklast är väl att smeta ut en avokado på en rostmacka. Lite mer fancy blir det om du rostar en surdegsmacka och toppar avokadon med ett pocherat ägg. Sen kan man också gå en annan väg, och göra ett sesamflarn med parmesan, som du toppar med skivad avokado. Det gjorde nämligen jag, och därmed var lunchen ett faktum. 
 
Sesamflarnet har jag gjort en massa gånger förr. Men här kommer receptet igen. För att jag är snäll.
 
 
Glutenfritt sesam- och parmesanflarn med avokado
(1-2 portioner)
1 dl sesamfrön
½ dl kikärtsmjöl (eller annat glutenfritt alternativ)
2 msk riven parmesan
1 tsk fiberhusk
En nypa salt
20 g smör
½ ägg
 
Avokado, persilja, salt, peppar och rosépeppar till topping.
 
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
 
2.
Blanda sesamfrön, kikärtsmölj, fiberhusk, parmesan och salt. Tillsätt kylskåpskallt smör och rubba in det till en grynig massa. Tillsätt det halva ägget och knåda ihop till en deg. Lägg i kylen i cirka 10 minuter. 
 
3.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Grädda tills gyllene, cirka 15 minuter.
 
4.
Låt svalna och toppa sedan med skivad avokado, salt, peppar, persilja och rosépeppar.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Sesame and parmesan crisp bread with avocado
(1-2 servings)
1 dl sesame seeds
1/2 dl chickpea flour
2 tablespoons grated Parmesan
1 teaspoon psyllium husk
A pinch of salt
20 g butter
1/2 egg
 
Avocado, salt, pepper, parsley and red pepper corns for the topping
 
1.
Pre-heat the oven to 175 degrees C.
 
2.
Mix sesame seeds, chickpea flour, psyllium husk, Parmesan and salt with the cold butter (cut into cubes) until you have fine crumbs. Add the egg and mix to a form dough. Let it rest in the fridge for 10 minutes.
 
3.
Roll out the dough in between to sheets of parchment paper until it's about 3 mm thick. Bake in the oven until golden (about 15 min).
 
4.
Let cool down, then top with avocado, salt, peppar, red pepper corns and parsley.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0