Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

En asiatisk rice bowl

I helgen tog jag en powerwalk till gatan Via Paolo Sarpi - Milanos svar på China Town. Syftet var egentligen bara att gå ut och gå och få lite luft, men när jag ändå var där så passade jag på att gå in i en av matvarubutikerna som ligger på samma gata. Jag älskar verkligen att gå in i de butikerna, för jag vet ungefär vad 10 procent av allt är - resten är ett mysterium. 
 
Och som vanligt köpte jag saker som jag egentligen inte alls vet hur jag ska använda, men som ändå inspirerade mig. Som till exempel enokisvamp, katsuobushi (torkade och rökta tonfiskflingor) och wakame. Haha, nu får jag fasen googla inspiration för att bli av med ingredienserna - men jag tror faktiskt redan jag har några idéer i huvudet. Dessutom köpte jag pak choi, koriander, miso, tufu wasabi och annat mer normalt, så jag har ett helt nytt asiatiskt skafferi - vilken lycka!
 
Jag börjar enkelt - med en skål med ris och en massa god topping. Smaksätt det bara rätt, så behöver det inte vara så svårt att få till en god, asiatisk middag. Jag använder basmatiris som bas - min nya kärlek. Det fanns en tid då jag inte kunde tänka mig något tråkigare än ris, men nu dagdrömmer jag om att få trycka ner mitt face i en skål med nykokt ris. Så gott!
 
 
En asiatisk rice bowl
(2 portioner)
1 ½ (okokt) basmatiris
1 msk smör
150 g fast tofu
1 pak choi
1-2 salladslökar
Enokisvamp
Rostad lök
Olivolja
Soja
Sesamfrön
Salt, peppar & rökt paprikapulver
 
1.
Lägg riset i blöt i minst 30 minuter. Häll sedan av vattnet och koka enligt förpackningen (normalt sätt ska du koka upp dubbelt så mycket vatten som ris, hälla ner ris och lite salt, och låta koka under lock på svag värme i cirka 10 minuter). När riset är färdigkokt, rör ner en matsked smör för extra len smak.
 
2.
Dela tofun i kuber och krydda runt om med salt, peppar och paprikapulver. Hetta upp lite olivolja i en panna och stek tofun. Häll i lite soja mot slutet, för en extra gyllene och smakrik yta.
 
3.
Dela din pak choi på hälften och stek i en panna med olivolja (snittytan ner). Häll på lite soja även här och låt ytan karamellisera lite. Ta av från spisen och strö över sesamfrön.
 
4.
Skiva vårlöken. Stek den och enokisvampen i lite olja. Salta. 
 
5.
Fördela riset i två skålar. Toppa med tofu, pak choi, vårlök och enoki. Avsluta med rostad lök. Du kan också dra över lite mer soja, sesamolja eller Srirachasås för extra smak och hetta.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
An Asian rice bowl
(2 servings)
1 ½ (uncooked) basmati rice 1
tablespoon butter
150 g of firm tofu
1 pak choi
1-2 spring onions
Enoki mushrooms
Fried onions
Olive oil
Soy sauce
Sesame seeds
Salt, pepper & smoked paprika powder
 
1.
Soak the rice in water for at least 30 minutes. Then rinse the water and cook according to the package (usually you should bring twice as much water as rice to a boil, stirr in the rice and some salt, and then let simmer under a lid over low heat for about 10 minutes). When the rice is cooked, stir in a tablespoon of butter for extra silkiness!
 
2.
Divide the tofu into cubes and season with salt, pepper and paprika. Add some olive oil into a pan and fry the tofu. Add some soy sauce in the end, for an extra golden and tasty surface.  
 
3.
Cut your pak choi in half and fry in a pan with olive oil. Caramellize the surface with some soy sauce. Remove from the stove and sprinkle with sesame seeds.
 
4.
Slice the spring onions and fry with the enoki mushrooms in some olive oil and salt.
 
5.
Distribute the rice in two bowls. Top with tofu, pak choi, spring onions and enoki. Finish with friend onions. You can also top with some more soy sauce, sesame oil or Sriracha sauce for extra taste and heat.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Så gott det ser ut :D

Svar: Tack snälla! :)
Louise Laurenius

2017-09-18 @ 22:35:05
URL: http://orsin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0