Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

BBQ-glaserade Champinjonspett med Quinoa och Hasselnötspesto

Ibland älskar jag hur man bara får till det. Som när BBQ-glazen blir sådär perfekt klibbig, och peston extra smakrik. Precis så blev det i detta fall, där jag kokade ihop en glaze på bara några minuter, och använde mig av det jag hade hemma för att göra en version av en pesto. 
 
Italienaren i mig säger NEJ, man får absolut inte skoja med peston, den ska innehålla sina pinjenötter och basilika, men rebellen i mig säger JO, man får göra precis som man vill. Och jag är ju mer rebell än italienare, och det är den här hasselnötspeston det yttersta beviset på.
 
Rebell var det alltså? Jag har nog tittat för mycket på Homeland.
 
 
 
BBQ-glaserade Champinjonspett med Quinoa och Hasselnötspesto
(2 portioner)
3 dl kokt quinoa
2 små potatisar
8 champinjoner
1 citron, skalet
1 vitlöksklyfta
Salt/peppar/paprikapulver
Sesamfrön
 
BBQ-glaze
2 msk ketchup
1 tsk tomatpuré
1 tsk agave
½ tsk soja
½ tsk äppelcidervinäger
2 msk vatten
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, skalad och krossad
1 tumbit ingefära, riven
Salt/peppar
 
Hasselnötspesto
½ citron, skalet
½ vitlöksklyfta
1 liten näve persilja
1 näve hasselnötter
1 msk olivolja
2 msk vatten
Salt/pepper
 
1.
Skär potatisarna i små kuber och stek dem i olivolja med salt, peppar och paprikapulver tills de är gyllene och krispiga. Låt rinna av på en pappershandduk.
 
2.
Häll ner alla ingredienser till glazen i en liten panna och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt redusera tills det blir en klibbig vätska. Ta bort vitlöksklyftan och låt vila.
 
3.
Mixa alla pestoingredienser med en stavmixer. Om den är för tjock, häll då i mer vatten till du får den konsistens du vill ha.
 
4.
Dela chaminjonerna på hälften och stek dem i en torr panna tills de blir gyllene. Addera sedan vitlök, ctron och olivolja och stek ytterligare några minuter. Trä svamparna på spett och pensla dem med BBQ-glazen. Strö över lite sesamfrön.
 
5.
Blanda quina med potatis i en skål, toppa med pesto och lägg till slut på svampspetten.
 
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
BBQ Glazed Mushroom Skewers with Quinoa and Hazelnut Pesto
(2 servings)
3 dl cooked quinoa
2 small potatoes
8 mushrooms
1 lemon, the zest
1 garlic clove
Salt/pepper/paprika powder
Sesame seeds
 
BBQ glaze
2 tbsp ketchup
1 tsp tomato purée
1 tsp agave
½ tsp soy sauce
½ tsp apple cider vinegar
2 tbsp water
1 tbsp olive oil
1 garlic clove, peeled and crushed
1 thumb piece ginger, grated
Salt/pepper
 
Hazelnut pesto
½ lemon, the zest
½ garlic clove
1 handful parsley
1 handful hazelnuts
1 tbsp olive oil
2 tbsp water
Salt/pepper
 
1.
Cut the potatoes into small cubes and fry them in a pan with olive oil, salt, pepper and paprika powder until they are golden and crispy. Let drain on a paper towel.
 
2.
Add all ingredients for the glaze in a small sauce pan and bring to a boil. Lower the heat and let reduce until it becomes a sticky glaze. Discard the garlic clove and set a side.
 
3.
Mix all pesto ingredients with an immersion mixer. If it’s too dense, add more water until you reach the consistency you want.
 
4.
Cut the mushrooms in halv and fry in a dry pan until the become golden. Then add a garlic clove, lemon zest and olive oil and fry an additional couple of minutes. Put the mushrooms on skewers and brush them with the BBQ Glaze. Finish with some sesame seeds.
 
5.
Mix the quinoa with the potatoes in a bowl, top with the pesto and finally add the mushroom skewers.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0