Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Fish Taco med ungsbakad röding och coleslaw

Röding. Det kanske låter fancy, men faktum är att rödingen oftast är billigare i Milanos supermercati, än laxen - och eftersom den är minst lika god, så är det ju nice att kunna vara ekonomisk lite då och då. Men. Om du befinner dig i Sverige - vilket är högst troligt om du läser denna text - så är det också troligt att du hur lätt som helst kan hitta både färsk och fryst lax på Ica, så använd det om du vill!
 
Jag bottnar mina fisktacos med coleslaw och ruccola för extra krisp, toppar med bakad röding och avslutar med majonäs. Var tidigare inget fan av majonäs överhuvudtaget - men tycker numera att det kan förgylla många rätter.
 
 
Fish Taco med ungsbakad röding och coleslaw
(1 portion - 3 taco)
120 g röding
1 tsk flingsalt
Peppar
 
Majstortilla 
¾ dl majsmjöl
¼ dl maizena
1 nypa salt
1 äggvita
¾ dl vatten
Rapsolja till stekning
 
Coleslaw
1 liten morot
30 g vitkål
1 msk grekisk yoghurt
1 tsk Dijonsenap
1 tsk majonäs
1 tsk vallmofrön
Några droppar citronjuice
Salt & peppar
 
 
Ruccola, sesamfrön, rosépeppar, majonäs
 
1.
Sätt ugnen på 150 grader. Salta rödingen och låt den sitta i 20 minuter. Skölj sedan av saltet. Torka. Peppra och baka i cirka 10-15 minuter i ugn.
 
2.
Blanda till smeten till majstortillan. Blanda majsmjöl, maizena och salt i en bunke. Vispa sedan ner äggvita och vatten och låt smeten vila i tio minuter. Stek sedan majstortilla i lite olja i en stekpanna. Det blir 2-3 tortilla beroende på hur stora du göra dem.
 
3.
Riv moroten och strimla vitkålen fint. Blanda med övriga ingredienser för att göra coleslawen.
 
4.
Lägg coleslaw i botten på tortillan, sedan ruccola och rödingen som du har brytit upp i bitar. Toppa med majonäs, sesamfrön och rosépeppar.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Fish Taco with trout and coleslaw
(1 serving - 3 tacos)
120 g trout
1 tsk seasalt
Pepper
 
Corn tortilla 
¾ dl corn flour
¼ dl maizena
1 pinch of salt
1 egg white
¾ dl water
Rapeseed oil for frying
 
Coleslaw
1 small carrot
30 g cabbage
1 tbsp Greek yoghurt
1 tsp Dijon mustard
1 tsp mayonnaise
1 tsp poppy seeds
Lemon juice, some drops
Salt & pepper
 
Arugula, sesame seeds, red pepper corns and mayonnaise
 
1.
Pre heat the oven to 150 degrees C. Springle sea salt over the trout and let it sit for 20 minutes. Then rinse the salt, whipe the trout dry and season with pepper. Bake in the oven for about 10-15 minutes.
 
2.
Make the corn tortilla. Mix corn flour, maizena and salt. Then whisk in the egg white and water. Let rest for 10 minutes then fry in rapeseed oil in a pan. You'll get 2-3 tortillas depending on how big you make them. 
 
3.
Grate the carrot and shred the cabbage. Mix with the remaining ingredients to form the coleslaw.
 
4.
Add coleslaw in the bottom of the tortilla, then arugula and finaly the trout that you've broken into chunks. Top with mayonnaise, sesame seeds and red pepper corns.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0