Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria bakade bagels

När man tänker på hembakade bagels så ger man nog också snabbt upp den tanken, efter som det är en lång process med jäsning, kokning och bakning innan brödet står klart på frukostbordet för att avnjutas.
 
Men det behöver inte vara så!
 
De här glutenfria bagelsen (plural på svenska?) är nämligen baserade på ägg och fiberhusk, vilket gör att någon jäsning inte behövs. Dessutom kokas de inte, vilket vanliga bagels gör och det förkortar ju ner hela processen. Du kan alltså ha nybakta bagels på frukostboret på 40-45 minuter i runda svängar. Hur bra?Jättebra, faktiskt. Testa, testa, testa.
 
 
Glutenfria bakade bagels 
(2 bagels)
2 ägg
1 dl valfri mjölk (jag hade mandelmjölk)
½ tsk vitvinsvinäger
¼ dl kokosmjöl
½ dl majsmjöl
½ dl (glutenfria) havregryn
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk brödkryddor
1 nypa salt
Sesamfrön att toppa med
 
1.
Sätt ugnen på 225C.
 
2.
Vispa 1 äggvita till den blir fast. Vispa den gulan och det andra hela ägget luftigt i en annan bunke och häll sedan ner mjölk och äppelcidervinäger. Blanda ner alla torra ingredienser i en skål och vänd ner i äggulorna. Vänd till sist ner äggvitan.
 
3. 
Låt vila i 5 minuter. Fukta händerna i kallt vatten och forma degen (den är lite lös - men var inte rädd, det ordnar upp sig i ugnen) till två bullar som du lägger på en plåt. Gör hål i mitten med ditt finger, för att forma en bagel (gör hålet lite större än du tror, det kommer krympa i ugnen).
 
4.
Toppa med sesamfrön och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter.
 
5.
Låt svalna på galler innan servering och fyll dem med vad du vill.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Glutenfree baked bagels
(2 bagels)
2 eggs
1 dl milk (I used almond milk)
½ apple cider vinegar
¼ dl coconut flour
½ dl corn flour
½ dl (glutenfree) oats
1 tablespoon psyllium husk
1 teaspoon baking powder
½ teaspoon bread spices
1 pinch of salt
Sesame seeds for the topping
 
1.
Pre-heat the oven to 225 degrees C.
 
2.
Beat 1 egg white until stiff peaks form. Whisk the yolk + the other whole egg until pale. Add milk and apple cider vinegar to the egg yolks. Combine all dry ingredients in a bowl and add to the egg yolks. Stir. Finally fold in the egg whites.
 
3.
Let the dough rest for 5 minutes. Divide the dough into two parts and form each part into a bun. Put them on a baking tray covered with a baking sheet and make a whole in each one with your finger to form your bagels. (The dough will seem very loose but it’ll all work out in the oven).
 
4.
Top with sesame seeds and bake for 20-30 minutes.
 
5.
Let the bagels cool down then cut them in half and fill them with whatever you want.

Kommentarer
Postat av: bylijo.se

Min dotter älskar bagels. Jag brukade köpa det på ett bageri men de har slutat baka dem. Nu ska jag överraska henne med hembakade bagels till helgen. Tack för tipset.

2018-04-12 @ 23:21:47
URL: http://bylijo.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0