Glutenfria bovetepannkakor med kål- och äppelslaw
Coleslaw behöver inte alls vara tungt att äta. Om du blandar ner ett äpple i röran, och ersätter lite av majonäsen med grekisk yoghurt, så blir det ett riktigt fräscht tillbehör till sommarens grillkvällar. Denna gång valde jag att fylla glutenfria pannkakor med min kål- och äppelslaw, och det blev riktigt smarrigt. Älskar crunchet som äpplet ger. Och pannkakor är ju alltid pannkakor = kan inte gå fel!
Glutenfria bovetepannkakor med kål- och äppelslaw
(4 pannkakor)
1 dl bovetemjöl
1 nypa salt
2 dl valfri mjölk (jag hade mandelmjölk)
1 ägg
Smör till stekning
Kål- och äppelslaw
50 g vitkål, strimlad
½ äpple, strimlat
1 tsk vallmofrön
2 msk grekisk yoghur
1 tsk majonäs
1 tsk Dijonsenap
1 tsk agave eller honung
½ citron, juicen
Salt/peppar
1.
Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa tills alla klumpar är borta. Addera resten av mjölken och äggen. Vispa och låt svälla i 20-30 minuter. Stek sedan pannkakorna i smör.
2.
Blanda alla ingredienser till kål- och äppelslawen.
3.
Fyll pannkakorna med slawen. Servera med spenat, valnötter, tahini och hampafrön.
*** ENGLISH RECIPE ***
Glutenfree Buckwheat Crêpes with Cabbage and Apple Coleslaw
(4 crêpes)
1 dl buckwheat flour
1 pinch of salt
2 dl plant based milk
1 egg
Butter for the frying
Coleslaw
50 g cabbage, shredded
½ apple, sliced
1 teaspoon poppy seeds
2 tablespoons Greek yoghurt
1 teaspoon mayonnaise
1 teaspoon Dijon mustard
1 teaspoon agave or honey
½ lemon, the juice
Salt/pepper
1.
Mix the flour and the salt in a bowl. Add half the milk and whisk until lump free. Add the rest of the milk and the egg. Whisk and let rest for 20-30 minutes, then fry pancakes in butter.
2.
Mix all ingredients for the coleslaw.
3.
Fill your crepes with the coleslaw. Serve with spinach, walnuts, tahini and hemp seeds.
Kommentarer
Trackback