Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Sparris-Carbonara

Jag är ju inte vegetarian, och skulle gärna sätta tänderna i en vanlig Carbonara. Men saken är ju den, att jag till 90% äter vegetariskt ändå, och därför är det inte ofta som jag har köttprodukter - som guanciale - hemma i kylen. Vad gör man då, om man blir akut sugen på en Carbonara? Jo, man gör en vegetarisk version, och byter ut fläsk mot sparris. Minst lika gott, jag lovar.
 
Ni vet väl att första reglen när det kommer till Carbonara, är att det absolut inte förkommer någon grädde i receptet? Alltså, det är nästan helgerån att hälla ner grädde i en Carbonarasås - det är så fel det kan bli. Krämigheten kommer helt och hållet från osten, ägget och pastavattnet. Om du arbetar in detta riktigt bra i pastan, så ska du se att du får en riktigt krämig sås som resultat.
 
 
 
Sparris-Carbonara
(2 portioner)
100 g linguine
1 tsk olivolja
10 gröna sparrisar
½ citron, skalet
2 äggulor
80 g parmesan (eller pecorino), riven
Salt & nymalen svartpeppar
 
1.
Koka pastan al dente (oftast 1-2 minuter kortare än vad som står på paketet).
 
2.
Under tiden skivar du sparrisen i 1 cm lång bitar. Värm olivoljan i en stekpanna och stek sparrisen med lite salt och citronskal. Spara topparna till dekoration.
 
 
3.
Blanda äggulorna med osten och några matskedar pastavatten (lite i taget) för att temperera äggen och skapa en krämig sås.
 
 
4.
Stäng av värmen under pannan med sparrisen. Häll ner pastan i pannan tillsammans med äggsåsen. Arbeta in äggen i pastan till det blivit krämigt.
 
 
5.
Lägg upp pastan på en tallrik och toppa med sparristopparna och nymalen svartpeppar.
 
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Asparagus Carbonara
(2 servings)
100 g linguine
1 teaspoon olive oil
10 thin green asparagus
½ lemon, the zest
2 egg yolks
80 g of parmesan (or pecorino), grated
Salt & freshly grounded black pepper
 
1.
Cook the linguine al dente (usually 1-2 minutes less then what the package says).
 
2.
In the meanwhile, slice the asparagus in small pieces, about 1 cm thick. Heat up the olive oil in a frying pan and fry the asparagus with some salt and the lemon zest. Remove the tips and safe for the decoration.
 
3.
Mix the egg yolks with the cheese, and add a couple of tablespoons of the pasta water (a little at a time) to temper the egg and make a creamy sauce.
 
4.
Turn of the heat of the pan with the asparagus. Add the pasta to the pan together with the egg mixture. Work the egg mixture into the pasta until it becomes super creamy.
 
5.
Add to a plate, top with the asparagus tips and finish with freshly grounded black pepper.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0