Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Pepparkaks-biscotti med hasselnötter och glasyr

Pepparkakskryddor är ju livet. Framförallt när kakan de är del av bakas, och doften sprids i hela huset - då känns det som jul på riktigt. Jag får se om jag kommer göra några vanliga pepparkakor i år, det finns ju så mycket annat man kan använda samma kryddblandning till...
 
Idag valde jag att göra biscotti - eller cantucci som de egentligen kallas på italienska - med smak av pepparkaka. En perfekt hybrid mellan Italien och Sverige, om ni frågar mig. Dessa går dessutom snabbare att göra än pepparkakor, och så är de det väldigt goda till eftermiddagskaffet. 
 
 
Pepparkaks-biscotti med hasselnötter och glasyr
(10-14 biscotti)
1 dl (80 g) hasselnötter
2 dl (120 g) mjöl
1 dl (90 g) socker 
½ tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskryddor
1 nypa bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
1 msk vatten
 
1.
Värm ugnen till 190 grader C.
 
2.
Grovhacka hasselnötterna. Blanda hasselnötter, mjöl, socker, vaniljsocker, pepparkakskryddor, bakpulver och salt. Knäck i ett ägg och arbeta ihop till en deg. Om den är för torr så häll i lite vatten.
 
 
3.
Platta ut degen till en längd och lägg på en plåt. Baka i 20 minuter.
 
 
4.
Ta bort från ugnen och sänk värmen till 140 grader. Skär längden i 1 cm tjocka biscotti och sprid ut dem över plåten.
 
5.
Baka en gång till tills de är torra, cirka 30 minuter.
 
6.
När de svalnat kan du glasera dem om du vill (blanda 2 dl florsocker, ½ äggvita, några droppar citronsaft).
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Glazed Gingerbread Giscotti with Hazelnuts
(10-14 biscotti)
1 dl (80 g) hazelnuts
2 dl (120 g) flour
1 dl (90 g) caster sugar
½ tsp vanilla powder
2 tsp gingerbread spices
1 pinch of baking soda
1 pinch of salt
1 egg
1 tbsp water
 
1.
Preheat the oven to 190 degrees C.
 
2.
Chop the hazelnuts roughly. Mix hazelnuts, flour, sugar, vanilla, gingerbread spices, baking soda and salt. Add the egg and work the dough until it is semi firm. If it’s too dry, add some water.
 
3.
Flatten the dough to a long log and put on an oven sheet. Bake for 20 minutes.
 
4.
Remove the log from the oven and lower the heat to 140 degrees C. Cut the log into 1 cm thick biscotti and spread them on the oven sheet.
 
5.
Bake again until dry, about 30 minutes.
 
6.
When cold, glaze (2 dl powdered sugar + 1/2 egg white + some drops lemon juice).

Kommentarer
Postat av: Angelica Wåhlin

Men muuums!

Svar: Jag säger det samma! ;)
Louise Laurenius

2018-12-09 @ 15:19:25
URL: http://angelicawahlin.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0