Svart ris med gröna bönor, brynt smör och sötpotatis
Okej. Brynt smör. Kan vi prata om hur det göra allt ungefär hundra gånger bättre? Jag är väl medveten om att man inte ska hinka i sig kilovis med brynt smör, men det som är så bra, är att du behöver så lite för att göra något så stort. Jag älskar verkligen den smöriga, kola-aktiga brynta smaken som doftar hasselnöt. Passar till både sött och salt. Idag som världens enklaste dressing till min black rice bowl med gröna bönor och sötpotatis. Det pimpade den annars så enkla rätten på precis rätt sätt.
Hur använder du helst brynt smör? I kladdkakan? Till fisken? I kolan? Jag vill höra era idéer.
Svart ris med gröna bönor, brynt smör och sötpotatis
(2 portioner)
2 portioner kokt svart ris
100 g haricots verts, kokta
1 sötpotatis, bakad
2 msk granatäppelkärnor
25 g smör
1 msk soja
1 liten näve hasselnötter
1.
Bryn smöret tills det blivit mörkt gyllene och doftar kola och hasselnöt. Låt svalna något. Blanda sedan ner sojan och rör om. Hacka hasselnötterna och häll ner i smöret.
2.
Blanda ris med de kokta haricotsvertsen och häll över det brynta smöret. Rör om och lägg upp i skål.
3.
Toppa med bakad sötpotatis i bitar och granatäppelkärnor.
*** ENGLISH RECIPE ***
Black rice with green beans, browned butter and sweet potatoes
(2 servings)
2 servings cooked black
100 g green beans, cooked
1 sweet potato, baked
2 tbsp pomegranate seeds
25 g butter
1 tbsp soy sauce
1 small handfull hazelnuts
1.
Brown the butter until it's dark golden and smells of fudge and hazelnuts. Let chill slightly, then mix with soy sauce. Finely chop the hazelnuts and add to the butter.
2.
Mix rice with the green beans, then pour over the browned butter. Stirr and add to bowls.
3.
Top with baked sweet potatoes in cubes and pomegranate seeds.
Kommentarer
Trackback