Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Frukostmuffins med havregryn och äpple

De här godingarna är lite som bakad gröt, äppelpaj och muffins på en och samma gång. En perfekt kombo till frukost eller mellanmål - framförallt om du har bråttom iväg på morgonen, då kan du förbereda dessa dagen innan, lägga ner dem i en påse och sedan ta med dem i väskan när du ska iväg. Har du däremot tid att äta en lugn frukost, kan du pimpa dem yttelrigare genom att smeta ut lite grekisk yoghurt på en tallrik, bryta isär en muffins och lägga ovanpå yoghurten, och sedan toppa med mandelsmör och valnötter. Som en efterrätt till frulle - men bättre!
 
 
Frukostmuffins med havregryn och äpple
(6 muffins)
4 dl (glutenfria) havregryn
½ tsk kanel
¼ tsk kardemumma
½ tsk bakpulver
 
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
 
1 ägg
¼ dl honung
1 dl mosad banan
1 dl mjölk (t.ex. mandelmjölk)
¼ dl smält kokosolja
 
1 äpple, skalat och tärnat
 
1.
Värm ugnen till 180 grader.
 
2.
Blanda havregryn, kanel, kardemumma, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
 
 
3.
Blanda ägg, mosad banan, mjölk och kokosolja i en annan bunke.
 
 
4.
Häll de blöta ingredienserna i de torra. Blanda väl. Häll sedan i det tärnade äpplet och blanda försiktigt.
 
 
5.
Pensla 6 muffinformar med smält kokosolja. Fördela smeten i de sex formarna. Pressa ner smeten så att de blir mer kompakta.
 
 
6.
Baka i mitten av ugnen i corka 30 minuter - tills de är lite gyllene. Låt svalna något innan du äter.
 
 
*** ENGLISH RECIPE***
 
Baked breakfast oatmeal cups with apple
(6 oatmeal cups)
4 dl (glutenfree) oats
½ teaspoon ground cinnamon
¼ teaspoon ground cardamom
½ teaspoon baking powder
 
1 teaspoon vanilla suger
1 pinch of salt
 
1 large egg
¼ dl honey
1 dl mashed banana
1 dl milk
¼ dl melted coconut oil
 
1 apple, peeled and diced
 
1.
Preheat oven to 180 degrees C.
 
2.
In a medium bowl combine the oats, cinnamon, cardamom, baking powder, vanilla suger and salt. Set aside.
 
3.
Crack the egg into another medium bowl. Whisk together with the honey mashed banana, milk and coconut oil.
 
4.
Pour the wet ingredients into the dry ingredients. Stir until all the oats are covered and moistened. Slowly stir in the diced apple.
 
5.
Spray a muffin pan with cooking spray (ore use coconut oil) then divide the oatmeal mixture among 6 muffins tins. Press the mixture down with a spoon so all the oats are covered in liquid.
 
6.
Bake for 30 minutes or until the tops are slightly brown. Let cool for 5 minutes.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0