Broccolisoppa med tahini, stekt majs och rostad lök
Den här broccolisoppan är så enkel. Alltså, den innehåller nästan inga ingredienser alls. Men den har en speciell ingrediens som liksom gör hela skillnaden. Tahini. Det är bästa grejen om du vill ha en krämig soppa, utan att tillsätta grädde. Dessutom tillför tahini extra smak, och just den smaken rimmar väldigt bra med broccoli.
Sen rekommenderar jag att du toppar soppan med något, så du tillför lite extra textur och smak. I mitt fall toppade jag broccolinsoppan med stekt majs, rostad lök och fetaost. Men möjligheterna är oändliga.
Broccolisoppa med tahini, stekt majs och rostad lök
(1 portion)
1 litet broccolihuvud
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
2 msk tahini
½ dl majs
1 tsk olivolja
1 msk rostad lök
15 g fetaost
Salt, peppar, paprikapulver
1.
Dela broccolini mindre bitar (även stjälken) och lägg i en kastrull. Täck med vatten och släng ner en buljongtärning samt en nypa salt. Låt koka tills broccolin blivit mjuk.
2.
Spara en halv deciliter av vattnet, häll sedan av resten. Mixa broccolin med en stavmixern. Häll tillbaka vattnet och addera tahinin. Rör om och värm upp.
3.
Stek majs i olivolja. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
4.
Servera soppan i en skål, toppa med majs, rostad lök och fetaost.
*** ENGLISH RECIPE ***
Broccoli soup with tahini, corn and fried onions
(1 serving)
1 small head of broccoli
1 vegetable stock cube
5 dl waer
2 tablespoons tahini
½ dl corn
1 teaspoon olive oil
1 tablespoon fried onions
15 g feta
Salt, pepper & paprika powder
1.
Cut the broccoli head in smaller florets and put in a sauce pan. Cover with water and add the stock cube and a pinch of sat. Let cook until the broccoli is soft.
2.
Save 50 ml of the liquid, then rinse the broccoli. Mix it with an immersion blender. Add the saved water and the tahini. Stirr and heat up.
3.
Fry corn in olive oil. Season with salt, pepper and paprika powder.
4.
Serve the soup in a bowl. Top with corn, fried onions and feta cheese.
Kommentarer
Trackback