Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Cookie dough till frukost! Jo, det är sant!

Är det någon mer än jag som har vaknat någon gång, och velat äta kakdeg till frukost? Njä, kanske inte. Och ärligt talat händer det inte mig särskilt ofta heller. Men jag vaknade upp med en idé, och eftersom jag gärna vill testa mina idéer direkt, så blev det helt enkelt så, att jag i helgen åt just kakdeg till fulle.
 
Men inte vilken kakdeg som helst.
 
Min kakdeg är nämligen baserad på kikärtor och jordnötssmör. Så det är mer eller mindre hummus. Men bättre. Och jag lovar (alltså, garanterar) att du inte kommer känna av kikärtorna - de ger bara degen sin degighet. Smakerna styrs av en dadel, vanilj, salt och kardemumma. Det kan vara den bästa kakdegen som finns - för du kan njuta av den utan att tänka på råa ägg, en massa socker eller annat tjaffs.
 
Jag serverade min kakdeg som dipp till frukt och bär. Men håll koll här, för snart ska jag visa er ytterligare ett sätt som ni kan förädla denna ljuvliga cookie dough.
 
 
Kakdeg (vegansk, glutenfri och raw)
 
 1 ½ dl kikärtor
1 medjooldadel
1 tsk agave
2 msk jordnötssmör
1 msk kokosvatten
½ tsk vanilj 
1 nypa kardemumma
1 nypa salt
Chocolate chips (veganska)
 
1.
Mixa alla ingredienser, utom chocolate chipsen, i en matberedare.
 
2.
Häll ner chocolate chipsen och rör om, eller pulsera maskinen några gånger.
 
3.
Servera kakdegen med frukt och bär.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Chocolate chip cookie dough (vegan, gluten free and raw)
1 ½ dl chickpeas
1 medjool date
1 teaspoon agave
2 tablespoons peanutbutter
1 tablespoon coconut water
½ teaspoon vanilla
1 pinch of cardamom
1 pinch of salt
Chocolate chips (vegan)
 
1.
Mix all ingredients but the chocolate chips in a food processor to form a cookie dough.
 
2.
Add the chocolate chips and pulse the machine a couple of times.
 
3.
Serve with fruits and berries.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0