Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Färska vårrullar med misomarinerade risnudlar, kål och koriander

Jag var i Chinatown i Milano häromdagen. Det är egetligen inte så mycket mer än en gata, så jag kanske borde säga Chinastreet istället. Via Paolo Sarpi heter den i alla fall, och där kan du hitta billigt bling-bling, superbra ramenhak, kinesiska pannkakor (Cong You Bing), bubbel-te och annat sköj.
 
Jag brukar främst gå dit för att besöka deras små supermarkets. Jag älskar att gå i butiker när jag kommer till ett annat land - och att besöka en av butikerna på Paolo Sarpi är som att gå in i en helt annan värld. Jag fattar inte hälften av vad som står på paketen, men det är ju precis det som är charmen. Ibland köper jag med mig någon okänt, och sedan blir det google-fest hela kvällen för att veta vad jag ska göra med det. Ofta köper jag dock med mig sådant som jag vet vad det är - koriander, olika sorters nudlar, soja, tofu, miso...
 
Så idag blev det en lunch baserad på flera av mina kinesiska inköp. Färska vårrullar är så himla bra, för du kan fylla dem med precis vad som helst - använd det du har hemma, eller det du tycker särskilt mycket om. Jag brukar alltid servera mina med jordnötssås, för... well, ni vet väl vid detta laget att jag och jordnötssmör är själsfränder?
 
 
Färska vårrullar // Fresh spring rolls
Rispapper // Rice paper
Morötter skurna i stavar // Carrot sticks
Bakad sötpotatis i stavar // Baked sweet potatoes
Kål // Kale
Koriander // Coriander
Risnudlar marinerade i miso // Rice noodles marnated in miso
Sesamfrön // Sesame seeds
 
Jordnötssås // Peanut butter sauce
2 msk jordnötssmör // 2 tablespoon peanutbutter
1 msk soja // 1 tablespoon soy sauce
½ lime, cest & saft // ½ lime, zest & juice
1 tsk agave // 1 teaspoon agave
Grovhackade jordnötter // Chopped peanuts

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0