Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Krämig kikärtssoppa med kokosmjölk, miso & ingefära

Åh. Alltså den här soppan blev så god. Varför har jag aldrig tänkt på att smaksätta en krämig soppa med miso förr? Normalt sätt är ju miso en perfekt smaksättare till en klar soppa eller en buljong, men denna gång använde jag miso tillsammans med koosmjölk. Jag hade även i kikärtor i soppan, som gjorde den ännu krämigare när jag mixade ihop allt med min stavmixer (alltså stavmixern - vad hade jag gjort utan den?)
 
Toppingen kan du ändra beroende på vad du har hemma. Detta är liksom en ta-vad-du-har-soppa. Mina recept är inte regler, de är inspiration - ändra dem efter det du själv tycker är gott.
 
 
Krämig kikärtssoppa med kokosmjölk, miso & ingefära
(1 portion)
1 tsk olivolja
1 tumbit ingefära, riven
1 vårlök, skivad
1 lime, cest och juice
2 msk misopasta
1 tsk agave
1 tsk Srirachasås
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 dl kikärtor
 
Topping
Rostade kikärtor
Stekt haricots verts
Stekt vårlök
Ugnsbakad sötpotatis
Persilja
Sesamfrön
 
1.
Värm olivolja i en kastrull. Stek vårlök, ingefära i några minuter, och häll sedan i limecest och misopasta. Stek tills mison avgett smak (några minuter), häll sedan på limejuice, agave, Sriracha, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. 
 
2.
Låt koka ihop 5-10 minuter - och låt reducera till två tredjedelar ungefär.
 
3.
Häll i kikärtorna och låt dem bara värmas upp. Mixa sedan soppan med en stavmixer. Kikärtorna gör soppan krämig.
 
4.
Häll upp i skål och toppa med det du har hemma. I mitt fall var det ugnsrostade kikärtor, stekta haricots verts, stekt vårlök, ugnsbakad sötpotatis, persilja och sesamfrön.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Creamy chickpea soup with coconut milk, miso and ginger
(1 serving)
1 teaspoon olive oil
1 thumb piece ginger, grated
1 lime, zest and juice
1 spring onion, sliced
2 tablespoon miso paste
1 teaspoon agave
1 teaspoon Sriracha sauce
2 dl coconut milk
2 dl water
1/2 vegetable stock cube
1 dl chickpeas
 
Topping
Roasted chickpeas
Fried haricots verts
Fried spring onions
Oven baked sweet potatoes
Parsley
Sesame seeds
 
1.
Heat up the olive oil in a sauce pan. Fry spring onions and ginger a couple of minutes, then add lime zest and miso paste. Fry until the miso starts to roast a bit, then add the lime juice, agave, Sriracha sauce, coconut milk, water and stock cube.
 
2.
Let cook for 5-10 minuts - until it has reduced to about two thirds.
 
3.
Add the chickpeas and let them heat up in the soup. Then mix the soup with an immersion mixer. The chickpeas add creaminess to the soup.
 
4.
Add to a bowl, and top with what ou've got on hand - in my case: roasted chickpeas, fried haricots verts, fried spring onions, oven baked sweet potatoes, parsley and sesame seeds

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0