Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Rice bowl med haricots verts, pesto och löskokt ägg

Det här med att äta ur en skål är så himla tillfredsställande. Bara ös ner allt du tycker om och ät upp. Svårare än så är det inte. Denna gången fyllde jag min skål med svart ris och stekta haricots verts. Jag gjorde en pesto av mandel, ruccola och näringsjäst (använd det du har hemma) och toppade skålen med ett perfekt löskokt ägg. Det nästan måste vara ett löskoktägg här, för den rinniga gulan ger extra mycket krämighet till rätten.
 
 
Rice bowl med haricots verts, pesto och löskokt ägg
(1 portion)
1 ½ dl kokt svart ris
10 haricots verts
10 hasselnötter
1 msk ghee
1 tsk soja
 
Pesto
½ dl sötmandel
1 näve ruccola
1 tsk sesamolja
1 msk olivolja
2 msk näringsjäst
Salt & peppar
 
Fetaost, ruccola, löskokt ägg, jordnötter & bovete till topping
 
1.
Koka riset enligt förpackningen.
 
2.
Dela haricots vertsen på hälften och stek dem i ghee i en stekpanna. När de är mer eller mindre genomstekta, häller du ner grovhackade hasselnötter och soja. Låt steka med i någon minut.
 
3.
Mixa alla ingredienser till peston.
 
4.
Koka ett ägg löst, cirka 5-6 minuter.
 
5.
Blanda ris, ruccola och haricots verts och häll upp i en skål. Toppa med fetaost, ägg och pesto. Avsluta med bovete och jordnötter.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Rice bowl with haricots verts, pesto and soft boiled egg
(1 serving)
1 ½ dl cooked black rice
10 haricots verts
10 hazelnuts
1 tablespoon ghee
1 teaspoon soy sauce
 
Pesto
½ dl almonds
1 handful of arugula 
1 teaspoon sesame seed oil
1 tablespoon olive oil
2 tablespoon nutritional yeast 
Salt & pepper
 
Feta cheese, arugula, soft boild egg and buckwheat for the topping
 
1.
Cook the rice according to the package.
 
2.
Cut the haricots verts on the middle and fry them in ghee in a pan. When they are more or less cooked, add coarsely chopped hazelnuts and soy. Let fry for an additional minute or so.
 
3.
Mix all the ingredients for the pesto.
 
4.
Cook an egg until soft, 5-6 minutes.
 
5.
Mix rice, arugula and haricots verts and put in a bowl. Top with feta cheese, egg and pesto. Finish with buckwheat and peanuts. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0