Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Risnudelsallad med kål, vårlök och broccoli

Idag gjorde jag en supergod nudelsallad till lunch. Jag marinerade risnudlarna i en marinad av bland annat miso, ingefära, lime och sesamolja. Blev så smakfullt och gott - älskar de där asiatiska smakerna. Miso är för övrigt världens bästa grej, smaksätter allt möjligt på två sekunder, man behöver knappt tänkta själv.
 
 
Risnudelsallad med kål, vårlök och broccoli
(2 stora portioner)
120 g risnudlar
1 litet broccolihuvud
1 handfull toscansk kål (eller grönkål)
2 vårlökar
100 g fast tofu
1 tsk gurkmeja
1 tsk soja
Rosépeppar
Sesamfrön
 
Marinad
1 tumbit ingefära
2 msk misopasta
1 lime, skal + lite saft
½ msk sesamolja
1 tsk kinesisk soja
1 tsk agave
½ dl vatten
Salt & peppar
 
1.
Lägg risnudlarna i en skål. Häll på kokande, saltat, vatten tills det täcker nudlarna. Täck skålen med platsfolie och låt stå i 6-8 minuter. Häll sedan av vattnet lägg tillbaka nudlarna i skålen.
 
2.
Mixa alla ingredienser till marinaden. Häll marinaden över nudlarna och rör om. Låt stå i minst 30 minuter - gärna längre.
 
3.
Dela broccolin i mindre buketter och koka den mjuk.
 
4.
Stek skivad vårlök och kål i olja. Smaksätt med salt och peppar.
 
5.
Dela tofun i kuber och smaksätt rikligt med salt, peppar och gurkmeja. Stek i olivolja. Häll ner sojan i slutet av stekningen.
 
6.
Blanda nudlarna med broccoli, kål, vårlök och tofu. Lägg upp på tallrik och toppa med rosépeppar, sesamfrön och lime.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Rice noodle salad with kale, spring onions and broccoli
(2 large servings)
120 g rice noodles
1 small head of broccoli
1 handful kale
2 spring onions
100 g firm tofu
1 teaspoon turmeric
1 teaspoon soy sauce
Red pepper corns
Sesame seeds
 
Marinade
1 thumb piece ginger 
2 tablespoons miso paste
1 lime, zest + some of the juice
½ tablespoon sesame oil
1 teaspoon Chinese soy sauce 
1 teaspoon agave
½ dl vatten
Salt & pepper
 
1.
Put the rice noodles in a bowl. Pour boiling, salty, water to cover the noodles. Cover the bowl with cling film and let sit for 6-8 minutes. Then rinse the water trough a sieve and add the noodles back into the bowl.
 
2.
Mix all ingredients for the marinate. Pour the marinade over the noodles and stir. Let sit for at least 30 minutes - but preferably longer.
 
3.
Cut the broccoli in smaller florets and boil until soft.
 
4.
Fry spring sliced spring onions and kale in olive oil. Season with salt and pepper.
 
5.
Cut the tofu into cubes and season with salt, pepper and turmeric. Fry in olive oil. Add the soy to the pan in the end and let it caramelize a bit.
 
6.
Mix the noodles with broccoli, kale, spring onions anf tofu. Put on a plate and top with red pepper corns, sesame seeds and lime.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0