Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Blomkålsstek med pumpahummus och salviasmör

Jag älskar verkligen blomkålsstek. Framförallt när den paneras i både parmesan och panko - då blir krispigheten höjd till en magisk nivå. Denna gång serverade jag steken med en pumpahummus. Och avslutade allt med brynt smör och salvia. Alltså. Kombinationen pumpa-brynt smör-salvia är to die for. Ni måste testa!
 
 
Blomkålsstek med pumpahummus och salviasmör
(1 portion)
1 skiva blomkål, cirka 1-2 cm bred
1 msk mjöl
1 ägg
2 msk riven parmesan
2 msk panko
Salt & peppar
1 msk olivolja
 
1 ½ dl kokta kikärtor
100 g rostad pumpa
1 tsk soja
Salt & peppar
 
30 g smör
Cirka 5 salviablad
 
1.
Vänd blomkålen i mjöl (salta och peppra mjölet först), sedan ägg, och sist en blandning av parmesan och panko. Stek sedan blomkålssteken i olivolja i en stekpanna, tills den är gyllene på båda sidor.
 
2.
Mixa alla ingredienser till hummusen.
 
3.
Bryn smör och släng ner salviabladen i samma kastrull. Låt salviabladen bli krispiga.
 
4.
Lägg upp hummus på en tallrik. Toppa med blomkålssteken och avsluta med brynt smör och salvia.
 
*** ENGLISH RECIPE***
 
Cauliflower steak with pumpkin hummus and brown butter with sage
(1 serving)
1 slice of cauliflower, about 1-2 cm thick
1 tablespoon flour 
1 egg
2 tablespoon grated parmesan
2 tablespoons panko
Salt & pepper
1 tablespoon olive oil
 
1 ½ dl cooked chickpeas 
100 g roasted pumpkin
1 teaspoon soy sauce
Salt & pepper
 
30 g butter
Circa 5 sage leaves
 
1.
Season the flour with salt and pepper, then bread the cauliflower slice in flour, egg and finally a mixture of parmesan and panko. Fry the caulifloer in olivoil in a pan, until it's golden on both sides. 
 
2.
Mix all ingredients for the hummus.
 
3.
Brown the butter in a small sauce pan. Add the sage leaves and let them crisp up. 
 
4.
Add hummus to a plate. Top with the cauliflower steak and finish with browned butter and sage. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0