Öppen lasagne med grillad aubergine och rostad majs
Öppen lasagne är perfekt när man är sugen på lasagne men inte vill vänta i flera timmar på att den ska bli klar. Jag valde att göra min egen pasta, men om du tar genvägen och köper redan färdig färsk pasta i affären, så kommer detta inte ta mer än 20 minuter att slänga ihop. Bra va?
Ett annat tips, som du kan använda även när du gör vanlig lasagne, är att ersätta bechamélsåsen med keso. Det är klart att det inte blir exakt lika krämigt - men det blir gott, och så går det fortare också.
Öppen lasagne med grillad aubergine och rostad majs
(2 portioner)
100 g mjöl
1 ägg
1 nypa salt
Fyllning
1 liten aubergine
100 g spenat
150 g keso
1 dl majs
1 tsk soja
Olivolja till stekning
Salt/peppar/paprikapulver/muskotnöt
Parmesan
1.
Börja med pastadegen. Gör en vulkan av mjölet och knäck ner ägget i kratern. Salta. Rör ihop mjöl och ägg, först med en gaffel, sedan med händerna. Knåda degen tills den är mjuk och elastisk - det tar 10-15 minuter för hand. Plasta in degen och lägg den att vila i kylen i 30 minuter.
2.
Skiva auberginen och grilla/stek den i en griillpanna(stekpanna.
3.
Stek spenaten - smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
4.
Stek majsen i olivolja - smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Avsluta stekningen med att hälla i sojan.
5.
Kavla ut pastan till ett stort pastaark. Skär ut cirka 4 lasagneplattor från arket. Koka dem mjuka i saltat vatten.
6.
Arrangera lasagnen på tallriken. Varva de olika fyllningarna med lasagneplattorna. Avsluta med riven parmesan.
*** ENGLISH RECIPE ***
Open lasagna with grilled eggplant and toasted corn
(2 servings)
100 g flour
1 egg
1 pinch of salt
Filling
1 small eggplant
100 g spinach
150 g cottage cheese
1 dl corn
1 teaspoon soy sauce
Olive oil for frying
Salt/pepper/paprika powder/nutmeg
Parmesan
1.
Start with the pasta. Make a vulcano out of the flour and crack the egg into the crater. Season with salt. Start mixing together the flour and the egg, at first witha fork then with your hands. Work the dough until it's soft and elastic - it'll take 10-15 minutes by hand. Cover it in cling flim and let it rest in the fridge for 30 minutes.
2.
Slice the eggplant and grill it in olivolil in a griddle pan.
3.
Fry the spinach - season with salt, pepper and nutmeg.
4.
Fry the corn in olive oil - season with salt, pepper and paprika powder. Finish of with the soy sauce.
5.
Roll out the pasta dough to a big sheet of pasta. Cut 4 lasagna sheets out of the dough. Boil them in salted water.
6.
Arrange the lasagna on you plate. Alternate the different fillings with the lasagna sheets. Finish off with some grated parmesan.
Kommentarer
Trackback