Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Bakad vitkål med äggkräm

Alltså, det här med att baka vitkål i ungen är ju en sak (salt, peppar, smör, in i ugnen och baka tills mjuk). Men det jag vill fokusera på i detta recept, är äggkrämen som jag serverar till. Den må inte se mycket ut till världen, men herre, det var den godaste överraskning jag varit med om. 
 
Krämen vispas snabbt ihop på spisen. Nyckelordet är just vispas för om du inte vispar, kommer det bli äggröra. Äggröra är ju också gott såklart, men inte när man väntar sig något annat. Så: vispa, det är mitt enda tips.
 
Vad som skiljer min äggkräm från många andra, är att jag smaksätter den med misopasta - en chock eller hur? Känns som att jag överanvänder misopasta nu för tiden, men det är ju så gott! Ni kan självklart göra äggkräm med en mängd andra smaksättningar, men lova mig att ni testar min. Okej? Tack o hej!
 
 
Äggkräm
2 äggulor
½ dl grekisk yoghurt
2 msk valfri mjölk
2 tsk misopasta
½ lime, saften
Salt & peppar
15 g smör
 
1.
Häll alla ingredienser, förutom smöret, i en liten kastrull och värm upp medan du konstant vispar.
 
2.
Ta bort kastrullenf rån värmen när krämen tjocknat. Häll i smöret och rör om tills det blivit en homogen kräm.
 
 
Egg Cream
2 egg yolks 
½ dl Greek yoghurt
2 tbsp milk
2 tsp miso paste
½ lime, the juice
Salt & pepper
15 g butter
 
1.
Add all ingredients but the butter una small sauce pan. Heat up whilst whisking constantly.
 
2.
Remove from heat when the cream has thickened. Add the butter and whisk to combine.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0