Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

"Banana Bars" med Valnötter och choklad

"Som bananbröd - men bättre".
 
Precis så, skulle det stå i en tidning, om detta receptet hade publicerats i den. För det är sant. Dessa banana bars är helt perfekt gojsiga och mjuka, fulla med smak av banan, jordnötssmör, valnötter och choklad (hallå perfekta kombon av ingredienser), och går dessutom väldigt fort att göra.
 
Anledningen till att de kom till, var helt enkelt för att jag hade två väldigt mogna bananer, som jag var tvungen att använda upp. Men det saknades ytterligare en väldigt mogen banan för att det skulle räcka till ett vanligt bananbröd, så då får man ta till geniknölarna och tänka ut ett nytt recept. Smeten påminner därför om smeten till ett vanligt bananbröd, men istället för att grädda den i en brödform, hällde jag ut den i en lång panna. Win win, för tunnare lager innebär också att det går fortare att baka - så skyndar du dig har du dessa klara på 30 minuter!
 
 
Banana bars med valnötter och choklad
(ca. 12 bars)
2 dl mosad banan (2 mogna bananer)
½ dl kokossocker
¼ dl neutral olja
¼ dl valfri mjölk
1 ägg
2 msk jordnötssmör
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 nypa salt
1 dl chocolate chips
1 liten näve valnötter
 
1.
Värm ugnen till 180 grader C.
 
2.
Blanda mosad banan med kokossocker, olja, mjölk, ägg och jordnötssmör. Rör om. I en annan skål, blanda ihop mjöl, bakpulver, kanel och salt. Häll sedan de torra ingredienserna i bananblandningen. Vänd sist ner tre fjärdedelar av chokladknapparna och valnötterna (lite grovt krossade med näven).
 
3.
Häll ner smeten i en långpanna (ca. 30x15 cm), klädd med bakplåtspapper. Strö över de sista chokladknapparna.
 
4.
Baka i cirka 20 minuter i mitten av ugnen, tills en tandpetare kommer ut torr om du sticker i mitten av kakan.
 
5.
Låt svalna något, och skär sedan i rutor.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Chocolate Chip & Walnut Banana Bars
(approx. 12 bars)
2 very ripe bananas
½ dl coconut sugar
¼ dl neutral oil
¼ dl milk (cow/oat/almond/soy)
1 egg
2 tbsp peanut butter
2 dl flour
½ tsp baking soda
1 tsp cinnamon
1 pinch of sllt
1 dl chocolate chips
1 small handful walnuts
 
1.
Pre-heat the oven to 180 grader C.
 
2.
Peel bananas and mash well. Stir in brown sugar, oil, milk, egg and peanutbutter until combined. Combine the  dry ingredients and stir into the banana mixture. Fold in two thirds of the chocolate chips and all the walnuts (semi crushed with your hands).
 
3.
Pour the batter into the pan (30x15 cm) covered with parchment paper, and sprinkle remaining chocolate chips on top.
 
4.
Bake for about 20 minutes, until a wooden toothpick inserted in center comes out clean.
 
5.
Let cool completely and cut into squares.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0