Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Hasselnötspanerad fetaost

Det här receptet kan jag inte ta cred för alls. Jag såg det nämligen på Allt om Mats instagram, och kände direkt att det var ett tvättäkta Louise-recept. Jag menar ost. Varm ost. Och nötter. Och sallad. Och björnbär. Så många favoritingredienser på en och samma tallrik. Da provare, som vi säger i Italien.
 
 
Hasselnötspanerad fetaost
(4 portioner)
300 g fetaost
1 ägg
50 g hasselnötter
2 msk smör
 
Machésallad, kokt rödbeta, björnbär, granatäpplen till servering.
 
1.
Vispa upp ägget och hacka hasselnötterna.
 
2.
Skär osten i trekantiga bitar. Vänd bitarna först i ägg, sedan i nöthacket. 
 
3.
Stek osten i smör, cirka 2-3 minuter på varje sida - tills den är någorlunda smält men fortfarande håller ihop.
 
4.
Lägg upp sallad, kokt rödbeta delad i bitar, björnbär och granatäpple på en tallrik. Toppa med osten.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Feta cheese breaded in hazelnuts
(4 servings)
300 g feta cheese
1 egg
50 g hazelnuts
2 tbsp butter smör
 
Salad leaves, cooked beets, blackberries, pomegranate seeds for the serving.
 
1.
Whisk the egg and chop the hazelnuts.
 
2.
Cut the feta in triangle shapes. Dip the cheese in egg, then cover with hazelnuts.
 
3.
Fry the cheese in butter, about 2-3 minutes on each side - or until it's semi melted.
 
4.
Add salad leaves, cooked beet, blackberries and pomegranate seeds on a plate. Top with the cheese and serve.

Kommentarer
Postat av: iseedee

Vad gott det ser ut! =)

Svar: Tack snälla! Älskar smält ost! :D
Louise Laurenius

2018-10-01 @ 13:30:09
URL: http://iseedeeskitchen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0