Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Skurna pepparkakor

Det finns många saker som är bra med pepparkakor. Dels blir man snäll när man äter dem. Det innebär att man blir jättesnäll om man äter många, vilket räcker som motiv för pepparkaksfrosseri. Utöver detta doftar det helt magiskt i hemmet när pepparkakor gräddas - och doften sitter oftast i ett bra tag. Nästan som att huset är sprayat i julparfym. När det kommer till just skurna pepparkakor, så kan man lägga på ytterliggare några fördelar. Dels så behöver man inte vänta i dagar på att degen ska blir klar, den behöver tvärtom bara röras ihop och sedan sätta sig någon halvtimme i kylen. Dessutom behöver man inte köpa en kavel eller pepparkaksformar, det räcker gott och väl med en kniv. Och sist men inte minst - de tar ingen plats på bakbordet eftersom de inte kavlas ut, och det uppskattar jag som inte har världens största kök att husera i. Så, har jag nu gett er skäl nog att göra era egna snällkakor? Det är ju trots allt andra advent imorgon och då behöver ni något hembakat till glöggen. 
 
 
Skurna pepparkakor (40-50 stycken)
1 dl skållad mandel
100 gram smör
3/4 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk pepparkakskryddor
1/2 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
 
 
1.
Hacka mandeln fint. 
 
2.
Blanda rumsvarmt smör med strösocker och sirap. Blanda ner pepparkakskryddorna och mandeln. 
 
3.
Rör ut bikarbonaten i mjölen och häll i smörblandningen. Arbeta ihop till en deg och rulla den sedan till en korv, ca 35 centimeter lång. Linda in korven i plastfolie och lägg in i kylen i cirka 30 minuter så att den blir fast.
 
4.
Sätt ugnen på 175 grader.
 
5.
Skär degen i skivor, så tunt du kan. Lägg på plåt med bakplåtspapper (med lite mellanrum då de flyter ut något i ugnen). Grädda ca 8-10 minuter. Kakorna är mjuka när du tar ut dem - låt färgen styra när de är klara, de ska vara gyllenbruna. Låt svalna på galler.

Kommentarer
Postat av: Jonas

Den där sortens pepparkakor har jag faktiskt aldrig testat tidigare =)

2013-12-07 @ 20:45:23
URL: http://thegamingground.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0