Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Summer rolls

Tre utav mina middagar förra veckan bestod av samma sak. Summer Rolls. Vårrullens icke-friterade kusin. Betydligt fräschare och krispigare, och enligt mig också väldigt mycket godare. Det här kanske kan vara ett alternativ emellan all tung julmat som december oftast består utav. Egentligen är det ju bara en sallad inrullad i rispapper, men vad mycket roligare det blir att äta! Precis som en sallad går att variera i all oändlighet, så kan man också variera sin summer roll i all evighet. Jag valde att göra mina helt vegetariska, men att tillsätta räkor, biff eller kyckling är ingen konstighet alls.
 
Grönsakerna ska helst skivas julienne, men beroende på hur mycket tid du har och hur hungrig du är, kan du ju själv bestämma hur tunt julienne är för just dig, just den dagen. Jag är oftast superhungrig. Enough said.
 
Att rulla summer rolls är lite pilligt - men kul. Det kräver dock lite övning har jag insett. Mest måste man lära sig hur mycket man kan fylla rispappret utan att det spricker. Som sagt, jag är oftast superhungrig, så jag har en tendens att överfylla rullarna. Därför kan jag rekommendera att köpa några fler rispapper än du tänkt använda - det är alltid bra med några att öva på.
 
 
Summer Rolls (1 port)
2 rispapper
½ morot
½ zucchini
½ avokado
groddar
salladsblad
Soja
Jordnötter (alt. jordnötssmör)
 
1.
Skiva morot, zucchini och avokado julienne, det vill säga i tunna stavar. Skölj salladen och groddarna.
 
2.
Lägg rispappret i blöt i varmt vatten ca 15-20 sekunder, tills det mjuknat. Ta upp, skaka av överflödigt vatten, och lägg det på ett platt underlag. 
 
3.
Lägg sallad i nederkanten på pappret, men spara cirka 3 centimeter till kanten. Lägg grönsakerna på salladen, de ska läggas vågrätt. Vik över nederkanten, och liksom dra tillbaka grönsakerna så att de rullas så tight som möjligt. Vik in båda kanterna, och rulla sedan klart. Dela rullen på hälften genom ett diagonalt snitt.
 
4.
Mixa naturella jordnötter och blanda med soja för en god dipp-sås. Alternativt, blanda ut jordnötssmör i soja för liknande resultat. Ät och var glad!

Kommentarer
Postat av: Ljuvligmat.se

Spännande! Ser fräscht ut. :-)

Ha en bra helg!

2013-12-05 @ 21:54:15
URL: http://Ljuvligmat.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0