Biscotti // Mandelskorpor
Biscotti // Mandelskorpor (ca 30 st)
4 dl mjöl
2 dl socker
150 g skalad sötmandel
1 apelsin
½ vaniljstång
¼ tsk bakpulver
En nypa salt
2 ägg
Farinsocker
1.
Sätt ugnen på 200 grader
2.
Sprid ut mandlarna på en plåt och rosts dem i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter.
3.
Hacka mandlarna grovt. Tvätta apelsinen och torka av den, riv sedan av skalet. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
4.
Blanda hackade mandlar, mjöl, strösocker, rivet apelsinskal, urskrapad vanilj, bakpulver och salt i en bunke.
5.
Forma en grop i mitten och häll i äggen. Knåda ihop till en deg och dela i två bitar. Tryck ut dem till två längder, ca 25 centimeter långa, och 1,5 centimeter höga.
6.
Baka dem i 20-25 minuter tills de fått en gyllene färg och är gräddade rakt igenom. Ta ut längderna från ugnene och sänkt temperaturen till 120 grader.
7.
Skiva längderna på snedden, i ca 1 centimeter breda skivor.
8.
Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 35 minuter tills de är helt torra. Stäng av ugnen och låt skorporna vara kvar tills ugnen svalnat. Förvara sedan i tätslutande burk.
Receptet har jag modifierat något från det här ursprungliga.