Konsten att pochera ett ägg
Konsten att pochera ett ägg
1.
Se till att ditt ägg är så färskt som möjligt. Har du möjlighet, så köp ägg direkt från en bonde, eller på en marknad så du slipper alla mellanhänder.
2.
När du pocherar ditt ägg, se till att det är rumstempererat. Ta det inte direkt från kylen.
3.
Använd hellre en för stor gryta, än en för liten till ditt kokande vatten. Ha rikligt med vatten.
4.
Många förespråkar några droppar vinäger i vattnet, men jag använder alltid endast salt.
5.
Innan du släpper ner ägget i det kokande vattnet, knäck det i en mindre skål, det gör hela processen smidigare.
6.
Veva runt i det kokande vattnet med en slev och skapa en virvel. Släpp sedan ner ägget åt samma håll som virveln. Virveln gör att ägget inte sjunker till bottnen direkt och hjälper vitan att sluta sig kring äggulan.
7.
Direkt när du släppt ner ägget, sätt klockan på 3 minuter. Tre minuter. Inte mer, inte mindre!
8.
När kockan ringer. Ta upp ägget med hålslev och lägg direkt i isbad/kallt vatten.
Kommentarer
Postat av: Erica AKA Tomtens Dotter
Tack för tipsen! Har provat några gånger, men alltid misslyckats. Men det är väl det där med färska ägg antar jag?
Trackback