Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Mättande tomatsoppa med ricottakräm

Den här tomatsoppan är absolut inget avancerat överhuvudtaget, och det är just därför den är så magisk. God mat ska inte behöva vara komplicerad. Nej, det ska kunna gå att slänga ihop på ingen tid alls utan massa teknikaliteter. Huvudingrediensen i denna soppa är krossade tomater. Sedan kan man egentligen blanda i det som passar ens smaklökar bäst. Våga experimentera! Men. Vill ni göra som jag så hittar ni receptet nedan.

 

Mättande tomatsoppa med ricottakräm (2 port)

2 schalottenlökar

1 burk krossade tomater

½ burk vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 dl farfalline (eller annan typ av minimakaron)

2 torkade peperoncini

Salt&peppar

Olivolja

1.

Sautera två scharlottenlökar i rikligt med olivolja. Häll på en burk krossade tomater och späd ut med en halv burk vatten.

 

2.

Lägg i en grönsaksbuljongtärning samt peperoncini och salt&peppar. Låt koka upp.

 

3.

Häll i farfalline och låt koka enligt anvisningarna på paketet. Soppan är klar!

 

Det som höjer denna soppa till nästa nivå är ricottakrämen som klickas i på toppen. Den kan man göra på många olika sätt, men ett lätt sätt att få smak utan ansträngning är att blanda några matskedar smaksatt philadelphia med ricotta och lite salt. Detta klickar du sedan i soppan och strör till sist över rostade pumpakärnor.

 

Sedan är det äntligen dags att servera! Jag skulle säga att det tar dig tolv minuter att slänga ihop denna soppa, så det finns inte en endaste anledning till att inte testa. Buon appetito!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0