Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Bovete slungat i jordnötssmör med purjolök, sparris och parmesan

När jag har fyllt på skafferiet med jordnötssmör, kan jag inte låta bli att använda det i nästan allt jag gör. Sött som salt, jordnötssmör fungerar till allt! I veckan var jag i den biologiska affären vid Moscova här i Milano och fyllde på med det godaste jordnötssmör som går att hitta hr. Helt utan tillsatt socker, gjort av 100 procent jordnötter, precis som det ska vara! När jag kom hem hade jag redan arbetat upp en hunger efter detta jordnötssmör, så jag alde att kombinera det med ingresienser som gick snabbt att tillaga. Det hela slutade med bovete slungat i jordnötssmör, serverat med stekt purjolök, sparris och parmesan. För att balansera det salta toppade jag skålan med syrlig naturell yoghurt och rivet citroncest. Så himla snabbt, enkelt och gott.
 
 
Bovete slungat i jordnötssmör med purjolök, sparris och parmesan
(1 port)
1 dl (okokt) bovete
2 dl vatten
½ buljongtärning
1 tsk olivolja
2 tsk jordnötssmör
½ purjolök
3-5 sparrisar
1 liten bit parmesanost
2 msk naturell yoghurt
Cest from ½ citron
Olja till stekning
Salt&peppar
 
1.
Häll bovete, vatten, buljongtärning och olivolja i en kastrull. Sätt på ett lock och ställ på medelvärme på spisen. Låt koka tills bovetet absorberat allt vatten, ca 10 minuter.
 
2.
Dela purjolöken på längden och skiva den sedan i ½ cm tjock skivor. Stek i olivolja tills den blivit mjuk, låt det ta sin tid, se till så att den inte bränns. 
 
3.
Dela sparrisen i lagom stora bitar och stek även denna. Dela parmesanen i småbitar.
 
4.
Blanda det kokta bovetet med jordnötssmör, rör sedan ner purjolök, sparris och parmesan. Häll upp i en skål och toppa med yoghurt och citroncest. Buon appetito!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0