Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Frukostparfait

Här har det inte skett många uppdateringar på ett tag. Så går det när det händer en massa annat i livet som gör att det inte finns tid att stå i köket. Jag har flängt runt i Paris, på Fuori Salone och haft besök i Milano, så ätit har jag gjort - men jag har inte stått för lagandet själv. I Paris åt jag helt fantastiska sniglar. På Fuori Salone mumsade jag i mig svensk aperitivo. Och när bästisarna var här åt vi en massa gott bröd från Princi. Bland annat.
 
Men nu är jag tillbaka och börjar därför med en mjukstart i form av världens enklaste - och godaste - frukosttips. Parfait. Trifle. En-massa-gott-på-hög. Kalla det vad ni vill.
 
Det är egentligen inga konstigheter alls, det är bara en nyttig frukostversion av något som brukar innehålla en massa grädde och socker. Det gör naturligtvis inte denna. Den innehåller inte ens laktos. Toppen för oss med känsliga magar (med eller utan laktosintolerans).
 
 
1.
Kvällen innan frukost lägger du en (skalad) mogen banan i folie i frysen.
 
2.
På morgonen mixar du den till en slät smet - om den är för hård (eller omogen), tillsätt då någon matsked mandelmjölk så att den går lättare att mixa. Vill du kan du också tillsätta en knivsudd vaniljsocker/vaniljpulver.
 
3.
Torr-rosta några matskedar havregryn med en halv näve valfria, grovhackade nötter.
 
4.
Skär upp valfri frukt. Jag valde mango denna morgon.
 
5.
Lägg allt i lager, frukt - bananglass - havregryn - nötter, i ett fint glas. Toppa med lite flytande honung. 
 
Buon colazione!

Kommentarer
Postat av: Milina Salihodzic - En rakad feminist

åh vad gott!

2014-04-18 @ 17:14:54
URL: http://milina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0