Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Nytt i matvärlden!

Här kommer tre uppdateringar från den matvärld jag ständigt befinner mig i. Alla kommer från Fine Dining Lovers, ett matmagasin online som ofta bjuder på intressanta artiklar, roliga recept och massa tips och trix. Gå in och läs vettja. Jag läser magasinet på italienska för att öva mig i språket, men jag är säker på att det finns en engelsk version också.
 
1.
 
Först har vi den här artikeln som berättar om en amerikansk familj som fick punga ut 42 Euro för de tre glassar de hade beställt i en Bar i närheten av Fontana di Trevi i Rom. De blev så upprörda över priset att de tillkallade polis, men när polisen kom visade ägaren dem bara menyn där det klart och tydligt stod vad glassarna kostade, och uppmanade därefter alla turister att läsa menyn innan de beställde. Lagom kaxigt. Och vilka sinnessjuka priser. Det är precis av denna anledningen man ska hålla sig borta från de stora turiststråken när man kommer till en ny stad. Självklart ska man kunna titta på Fontana di Trevi utan att skämmas, men när det vankas lunch, middag eller drink - se till att ha tagit reda på var de inhemska invånarna bor!
 
2.
 
Nästa artikel berättar om en nyöppning i Milano - kanske till glädje till alla oss svenskar som saknar Taco-myset på fredagar. Det är nämligen en Tacobar som öppnar. Bakom restaurangen står ägarna till en av Milanos mest populära hamburgerhak, Il Mercato. Jag har aldrig varit på Il Mercata, just för att det mest är ett hål i väggen och för att äta där behöver man oftast vänta på bord i ett par timmar. Så långt brukar inte mitt tålamod räcka när det kommer till att vänta på mat. Men det nya Tacostället ska tydligen vara betydligt större, och dessutom ha en bar som serverar goda drinkar vilka också är billigare än Milanos genomsnitt. Så om man nu trots allt behöver vänta på bord så kan man i alla fall göra det med en drink i handen. Jag har aldrig varit ett så stort fan av Tacos att jag saknar det när jag är borta från Sverige, men jag är inte den som är den - det är kul att testa nya platser, så jag skriver upp stället på listan över platse-att-besöka.
 
3. 
 
Sist har vi den här fantastiska matvideon som på ett helt nytt sätt visar hur man gör en Tiramisù med smak av pistagenötter och kaffe. Jag älskar hur ingredienserna får det stora fokuset i denna video, och att det inte står en kokc och berättar steg-för-steg hur den ska göras. Hur läskande god ser inte denna efterrätt ut? Tack för inspirationen säger jag, detta ska jag testa - på mitt sätt!
 

 
...på tal om innovativa matvideos, så får ni här en bubblare. Hur cool?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0