Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Timjangrissini

Förra veckan köpte jag med mig en kruka färsk timjan hem, självklart med ambitionen att använda den till något - men till vad kommer jag inte ihåg nu. Det blev dock aldrig så, och därför har den där krukan har stått och väntat på bättre tider. I morse när jag steg in i köket såg den så himla ledsen ut och jag insåg att det var hög tid att använda den direkt, innan det var för sent. Jag bestämde mig för att göra grissini. Timjangrissini. De blev helt perfekta i sin operfekthet. Jag tycker det finns en charm i att alla grissini ser olika ut, är olika långa och olika breda. Det skapar mer känsla än de där massproducerade stängerna som alla ser exakt likadana ut. Grissini tar ingen tid alls att göra, så nästa gång ni söker efter ett lätt tilltugg, eller ett bröd att ha till soppan, då rekommenderar jag er att vända er till detta recept.
 
 
Timjangrissini
(30-40 stycken)
25 gram jäst
2 ½ dl ljummet vatten
6 dl vetemjöl
2 tsk salt
5 msk rapsolja
Färsk timjan
Flingsalt
Sesamfrön
 
1. 
Blanda ut jästen med vattnet (37 grader) i en bunke. Rör ner hälften av mjölet, saltet och rapsoljan. Klipp ner, eller grovhacka, timjan efter smak (jag använde cirka en halv kruka). Rör om, blanda sedan ner resten av mjölen så att du får en lagom kletig deg. Jäs under bakduk i cirka 20-30 minuter.
 
2.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del på mjölat bakbord (använd rejält med mjöl så att degen inte fastnar). Degen ska bli ½-1 cm tjock. Pensla ovansidan med vatten och strössla över flingsalt och sesamfrön. Skär remsor av degen (jag tyckte det var enklast med en pizzaskärare, men en kniv fungerar också), cirka 1 cm breda. Tvinna varje remsa och lägg på en plåt. Låt jäsa ytterligare 10-15 minuter.
 
3.
Sätt ugnen på 180 grader varmluft (eller 200 grader vanlig). Grädda grissinin i 15-20 minuter. Stäng av värmen, öppna luckan och låt de torka tills ugnen svalnat. Förvara dem torrt och svalt.
 
Servera gärna till den här morotssoppan med smak av ingefära. Såååå gott!

Kommentarer
Postat av: Hanna - Träning och min vardag som trebarnsmamma

Det låter riktigt gott!

2014-08-20 @ 10:09:57
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0