Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Chokladkolatryffelpaj

Idag är det Alla Hjärtans Dag och kärleken visas lite extra tydligt mellan människor runt om i världen. För oss som är singlar är det bästa med Alla Hjärtans Dag att vi får trösta våra sorger med choklad. Och det är fasen inte fy skam. Idag har jag spridit choklad-kärlek till mina kollegor på jobbet genom att ha tagit med denna Chokladkolatryffelpaj (bara lyssna till det namnet...) till fredagsfikat. Extremt mycket choklad i receptet, och därmed också en extremt god paj som slutresultat.
 
Pajen innehåller kakao, mjölkchoklad och mörk choklad. Och sirap för att få till knäckigheten. Och havssalt för att det bryter av så gott mot mörk choklad. Och så toppade jag den med granatäppelkärnor för att det är fint. Och gott. Och tydligen är det också ett afrodisiakum, och det är ju på sätt och vis passande en dag som denna.
 
 
Chokladkolatryffelpaj (1 paj)
 
Pajdeg
125 gram smör
2 ½ dl vetemjöl
½ dl florsocker
½ dl kakao
1 krm salt
2 äggulor
 
Fyllning
2 dl grädde
1 ½ dl ljus sirap
1 vaniljstång
300 gram mjölkchoklad
100 gram mörk choklad
 
Garnering
Havssalt
Granatäppelkärnor
 
1.
Börja med pajskalet: Knåda samman kylskåpskallt smör med mjöl, florsocker, kakao och salt. Rör sedan ner äggen och knåda tills du har en deg. Pressa ut degen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Sätt formen i kylen i cirka 30 minuter.
 
2.
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet i 10 minuter, låt det sedan kallna helt.
 
3.
Gör fyllningen: Skrapa ur fröna ut vaniljstången och koka upp dem med grädde och sirap (släng ner den överblivna vaniljstången också för extra smak). När grädden kokat upp, ta bort kastrullen från värmen och ta ur vaniljstången. Bryt chokladen i bitar och rör ner den, lite i taget, i grädden tills den smälter och du får en jämn och fin chokladsmet. Häll smeten i det kalla pajskalet och sätt in i kylen i minst fem timmar, men gärna över natten.
 
4.
Garnera med flingsalt och granatäpplen vid servering och mumsa sedan i er så det står härliga till!
 
Receptet är jag inte upphovskvinna till, utan det hittade jag här.

Kommentarer
Postat av: Heléna

Ser jättegott ut :)

Svar: Tack, det var det! :)
Louise Laurenius

2014-02-14 @ 13:34:14
URL: http://envetenochvetgirig.blogg.se
Postat av: Felicia

Men så söt den blev, och var säkert jättegod!

puss

Svar: Tack så mycket! Ja, den var verkligen supergod!
Louise Laurenius

2014-02-15 @ 23:10:31
URL: http://fjaelkis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0