Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Vanilj- och halloncheesecake på kokosbotten

Det är svårt att göra cheesecake rättvisa på bild, så snälla döm inte ut detta recept baserat på bilden nedan. Cheesecake tror jag är den mest ultimata av alla kakor. Lätt att göra och helt m a g i s k t god att äta. Traditionellt sätt, i amerikanska cheesecakes, använder man cream cheese i fyllningen, men i Italien har man en tendens att använda sig av ricotta istället. Jag är inte den som är den - så jag använde båda två!
 
Det här är en vanilj- och halloncheesecake på en kokosbotten. Kokosen blir sådär härligt rostad och passar alldeles utmärkt till fyllningen. Och i och med att det är kokos och inte de vanliga digestivekexen, är denna cheeseckae helt glutenfri. Toppen: fler som kan njuta med andra ord.
 
 
Vanilj- och halloncheesecake på kokosbotten
 
Botten
250 gram kokos
50 gram smör
2 äggvitor
1 ½ dl socker
 
Fyllning
500 gram cream cheese
250 gram ricotta
4 ägg
2 ½ dl socker
1 vaniljstång
1 ½ dl färska hallon
 
1.
Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna till botten. Tryck ut fyllningen i en smord springform, glöm inte att trycka ut fyllningen även uppåt kanterna. Ställ i kyl/frys att stelna medan du gör fyllningen.
 
2.
Vispa upp cream cheese med ricotta till en len smet med hjälp av en elvisp eller i en matberedatre. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg. Skrapa ur fröna från vaniljstången och häll i dem samt sockret i smeten. Vispa.
 
3.
Ta ut formen från kyl/frys och häll i smeten. Mosa hallonen och rör ner i fyllningen. Använd en gaffel för att röra runt hallonen (försiktigt) så att en marmorering skapas. 
 
4.
Sätt in cheesecaken i en 150 grader varm ugn i 1 timme. Stäng sedan av ugnen och låt cheesecaken stå kvar tills ugnen svalnat. Förvara sedan i kyl fram tills servering. 

Kommentarer
Postat av: Heléna

Det låter jättegott :)

2014-02-21 @ 10:54:08
URL: http://envetenochvetgirig.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0