Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Banan- och jordnötssmörsfluff

Jag har frivilligt, och utan någon annan uppdragsgivare än mig själv, tagit på mig uppdraget att äta efterrätter till frukost. Men nu pratar vi inte om näringsfattiga briocher och croissanter, eller kalorifyllda gräddtårtor och smörbakelser. Nej, vi pratar om hälsosamma frukostar som är så goda att de även skulle kunna fungera som desserter. Eller också tvärtom. Desserter modifierade så att de även skulle kunna fungera som frukost. Tidigare har jag skrivit om min pannacotta gjord på crème fraîche. Nu är det dags för nästa efterrättsfrukost: Banan- och jordnötssmörsfluff med kiwi och mandlar. Bara ordet fluff borde vara tillräckligt för att ni ska fortsätta läsa receptet. För vem vill inte börja dagen med lite fluff? Testa att säga ordet högt för er själva. Fluff. Det är ett roligt ord. Och det garanterar en bra start på dagen.
 
Som ofta när jag står i köket går det snabbt att laga till. Det är viktigt framförallt när det kommer till frukost eftersom jag kan tänka mig att alla inte gör som jag och går upp nästan två timmar i förväg för att kunna ta en lugn morgon framför Nyhetsmorgon innan jag springer iväg till tåget. Fem minuter är allt som krävs - snabbare än havregrynsgröt!
 
 
Banan- och jordnötssmörsfluff med kiwi och mandlar
1 äggvita
1 liten nya socker
1 mogen banan
1 msk jordnötssmör
1 gul kiwi
7-10 skållade mandlar
 
1.
Vispa äggvitan till en smet tillsammans med sockret. Sluta vispa när smeten ser ut som en marängsmet med yviga små toppar.
 
2.
I en annan bunke: mixa bananen med jordnötssmöret.
 
3.
Vänd ner banansmeten i marängsmeten. Häll upp i skål, toppa med kiwi och mandlar.
 
Strösockret går såklart att utesluta, men jag tycker det tar fram smakerna bättre och det handlar om så himla lite. Ni bestämmer dock själva hälsonivå!

Kommentarer
Postat av: Heléna

Ser ju riktigt smaskigt ut :)

Svar: Ja, det var det också! :) Du får testa!
Louise Laurenius

2014-01-28 @ 09:40:58
URL: http://envetenochvetgirig.blogg.se
Postat av: FlizanLizan

Ser gott ut :)

Svar: Det var det! Och snabbt gick det också! :)
Louise Laurenius

2014-01-28 @ 18:49:45
URL: http://flizanlizan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0