Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Fiskpaket!

Fiskpaket. Kan det vara universums bästa uppfinning för alla som vill äta gott men inte vill fixa för mycket i köket? Jag tillhör i och för sig inte den skaran eftersom jag älskar att spendera tid på att experimentera med olika råvaraor. Men. Ibland vill även jag att det ska smidigt, och då är fiskpaket en ypperlig lösning. Det bästa är att det går att variera i en oändlighet genom att använda olika fiskar, olika kryddor, och olika tillagningssätt (det går lika bra att slänga paketet på grillen som att lägga det i ugnen). Er fantasi, eller kanske innehållet i er kyl och i ert kryddskåp, sätter begränsningarna.
 
Jag kom hem sent från gymmet igår, och orkade inte vänta på att min fisk skulle bli klar i ugnen. Därför åt jag något så enkelt som knäckemackor och morötter till middag, medan en superhärlig doft av min fisk spred sig i lägenheten. Men den som väntar på något gott... idag har jag en riktigt bra matlåda med mig till lunch!
 
 
Fiskpaket (1 port)
150 gram valfri färsk fisk
1 msk olivolja
1 msk smör
½ citron
Några rosmarinkvistar
Salt/peppar/timjan/paprika (välj kryddor efter smak).
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela fisken i mindre bitar för snabbare tillagning.
 
2.
Lägg fisken på en bit folie och ringla över olivolja. Klicka över smör, pressa över lite citron och lägg sedan i citronen tillsammans med färsk rosmarin och varlfria kryddor i paketet. Vik över folien så att det blir ett tätt paket där alla smaker fångas.
 
3.
In i ugnen i ca 25 minuter (eller tills det att fisken faller sönder). Servera med sallad, ris eller varför inte ett gott bröd. Buon appetito!

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Jag brukar göra med mozzarella, soltorkade tomater och massvis med färsk basilika, sååå got!

2014-01-09 @ 23:24:31
URL: http://mybigamerica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0