Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Banankakor med smak av ingefära

De här kakorna kom till en dag då jag vill ha något att tugga på till mitt eftermiddagskaffe. Jag har väldigt sällan småkakor hemma (läs: aldrig), om det inte är så att jag har bakat dem själv (vilket jag alltså sällan gör, eftersom jag då också äter upp alla själv). Därför måste jag låta fantasin flöda de gånger kaksuget slår till och skafferiet gapar tomt. Eller, skafferiet är ju inte direkt tomt. Det är fyllt med mandelmjöl, kokosmjöl, havregryn, bovete och annat trevligt som lätt kan användas till att slänga ihop något gott. Och hunger och sug är bra för fantasin - det får i alla fall mig att experimentera med det jag har.
 
Av den här smeten blev det fyra stora kakor, variant mjuka, inte krispiga. Perfekta att doppa i kaffet eller toppa med choklad eller jordnötssmör om man så vill. Jag åt dem som de var och det var också smaskigt. Hälften sparade jag till frukosten dagen därpå. Alltså kakor till frukost! Älskar när kakor är så pass nyttiga att de också fungerar bra som dagens första mål (bananen och honungen står för sötningen, så inget vitt socker behövs).
 
 
Banankakor med smak av ingefära
(4 stycken)
1 dl havregryn
1 (stor) banan
½ dl kokosmjöl
1 msk honung
Kanel
Ingefära
Hasselnötter
 
1.
Mosa bananen. Blanda ner havregryn, kokosmjöl och honung. Krydda med kanel och ingefära efter smak. Rör ihop till en deg.
 
2.
Forma 4 kakor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Toppa varje kakor med några hasselnötter. Grädda på 180 grader i cirka 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Kommentarer
Postat av: Elli

Hej Louise! Jag följer båda dina bloggar och älskar ditt sätt att skriva och din syn på många saker här i livet. Dina bloggar är två utav dom absolut BÄSTA jag har läst. Och det är alltid underhållande att läsa vad du är up to! I alla fall så undrar jag om du har några goda recept för frukost/lunch/middag för oss studenter? Älskar verkligen dina recept!
Ha det så gott, xo:)

Svar: Hej Elli! Gud vad glad jag blev av att läsa din kommentar, det är precis på grund av sådana som du som jag tycker det är kul att fortsätta skriva och inspirera! Jag ska absolut försöka komma på några studentvänliga goda recept. Ärligt talat så brukar jag själv vara rätt kostnadsmedveten när jag handlar, men jag inser nu att det som är billigt Italien, tex ricotta, prosciutto och färsk frukt, kanske är dyrare hemma. Jag ska tänka till! :) TACK igen för din kommentar, den gjorde mig superglad!
Louise Laurenius

2014-07-17 @ 19:06:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0